Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΤΗΛΕΒΟΥΡΚΟ!

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ «ΚΟΥΤΙΟΥ». [Tης Έλλης Τριανταφύλλου, Η Καθημερινή, 30/1/2008]. Τι μπορούν άραγε, να κάνουν οι πολίτες για να μην διολισθήσουν ψυχολογικά στην αίσθηση του τηλεβούρκου, που εσχάτως μεταδίδεται πανταχόθεν: Μια πρόταση που έγινε και εγγράφως, είναι να πατήσουν το τηλεκοντρόλ και να κλείσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες (σ.σ. ή να κλείσουν τη φωνή και να βλέπουν μόνο τα πρόσωπα να μορφάζουν. Αυτό ίσως να έχει και πλάκα καμιά φορά). Αρκεί αυτό; Εξαρτάται. Μπορεί και να αρκεί, αν δεχθούμε ότι είναι πιθανό να έχουμε υπερτιμήσει το μέγεθος αλλά και τα χαρακτηριστικά του εγχώριου φιλοθεάμονος τηλεοπτικού κοινού - και κατά συνέπεια και τη δύναμη που «μεταγγίζει» στους τηλεαστέρες. Αφορμή για την παραπάνω σκέψη πήρα προ ημερών, σε μία επίσκεψη σε επιστημονικό χώρο. Οκτώ στους δέκα παριστάμενους δεν είχαν παρακολουθήσει καμιά από τις εκπομπές που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλείς και λόγω συγκυρίας, και οι δύο που τις είχαν παρακολουθήσει αποσπασματικά, δήλωναν άγνοια για την εξέλιξη των υποθέσεων που οι συγκεκριμένες εκπομπές παρουσίαζαν, παραδεχόμενοι ότι δεν ένιωσαν καμιά ανάγκη να ενημερωθούν στο επίπεδο της τρέχουσας επικαιρότητας. [συνέχεια ΕΔΩ]

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΚΡΗ


Ε ρε γλέντια στην Κυβέρνηση !

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ... ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου τον υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μαθητές της Σχολής και ομογενείς, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία. Ο Καραμανλής σε σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η Μεγάλη του Γένους Σχολή συμβολίζει στη σκέψη μας, από το 15ο αιώνα έως σήμερα, την αρχετυπική εικόνα του ελληνικού παιδευτηρίου. Η Σχολή, τόνισε ο Καραμανλής, αποτελεί σημείο αναφοράς του κωνσταντινουπολίτικου πανοράματος, μιας πόλης που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα συνεχίσει να ακτινοβολεί με την ιστορία και τον πολιτισμό της… [περισσότερα...]

Ωραία η έκθεση που διάβασε ο Καραμανλής. Του είπε του Ερντογάν ότι πρέπει ν’ ανοίξει η Μεγάλη του Γένους Σχολή; Καλά έφαγε, καλά ήπιε (και η γυναίκα του η Νατάσα Παζαϊτη-Καραμανλή), ωραίους περιπάτους έκανε, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ… Το θέμα όμως είναι να μας πει o Καραμανλής για ποιο λόγο πήγε στην Τουρκία! ΕΠΕΙΔΗ δεν καταλάβαμε το σκοπό αυτού του περίεργου ταξιδιού, που πέρασε στα μέσα ενημέρωσης σαν κάτι το εξωτικό! Και τα εσωτερικά γεγονότα με την υπόθεση Ζαχόπουλου - Τριανταφυλλόπουλου - Θέμου - Κουκοδήμου - Κλαδά και άλλων, να μην υπήρχαν, πάλι ο τουρίστας Καραμανλής στη λούφα θα περιόδευε. Ωστόσο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας "κατάφερε" να φέρει το εθνικό θέμα των σχέσεων με την Τουρκία στα "νερά" των Τούρκων. Οι γείτονες αυτό το κλίμα προφανώς γουστάρουν και γι' αυτό χαϊδολογάνε τον [μικρό] Καραμανλή. Κι αυτός κάνει τον σοβαρό και αλύγιστο ηγέτη... Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο από το να μας δείξει το καλαθάκι του - τι έφερε;

TΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΚΡΗ


Κά-τω τα χέ-ρια απ' το ΠΑ - ΣΟΚ !

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

22.01.2008

«Ο πρωθυπουργός είναι όμηρος, αδύναμος εξαρτημένος, είναι ένας πρωθυπουργός που πασχίζει αγωνιωδώς να συγκαλύψει μια πραγματικότητα που βοά» τόνισε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Βουλή, κατά την συζήτηση για τον εκλογικό νομό και έθεσε το αμείλικτο ερώτημα του Ελληνικού λαού: «Ποιος κυβερνά πραγματικά αυτόν τον τόπο;» Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «την διολίσθηση της χώρας στον γκρίζο κατήφορο της σήψης και της παρακμής» που αποτελεί, όπως επεσήμανε, συνέπεια της πολιτικής της Ν.Δ. «Το ΠΑΣΟΚ, είναι η αξιόπιστη δύναμη για να βγει από το αδιέξοδο η κοινωνία και να ανακάμψει η χώρα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε πρόταση ευθύνης και εθνικής συνεννόησης, για την υπέρβαση της κρίσης του πολιτικού συστήματος. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, κάλεσε αφενός την κυβέρνηση να αποδεχθεί ότι είναι «νεκρή» η σημερινή Αναθεωρητική Διαδικασία, αφετέρου τις ηγεσίες των κομμάτων της άλλης αριστεράς, να εγκαταλείψουν την εύκολη λαϊκίστικη ισοπέδωση των πάντων, που ωφελεί ακροδεξιές αντιλήψεις. «Προτείνω, μετά από ευρύτατη συναίνεση, να κινήσουμε από την αρχή την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, με κύριο αντικείμενο την συνταγματική καθιέρωση κανόνων και μέτρων για την εγγυητή της διαφάνειας, την πάταξη της διαφθοράς , την αυτονομία της πολιτικής απέναντι σε ΜΜΕ καθώς και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τους άξονες ενός Εθνικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση.
περισσότερα »

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

TΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΚΡΗ


Καλά φάγαμε... καλά ήπιαμε...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, ΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ΚΟΕΣ


18.01.2008

«Η κυβέρνηση απαντά στην κρίση του πολιτικού συστήματος και της απαξίωσης της πολιτικής, με θεατρινισμούς και με υποκρισία, αποδεικνύεται ότι είναι μέρος της κρίσης και όχι μέρος της λύσης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι προσπάθησε « να απαλλαγεί από την υπόθεση Ζαχόπουλου» νίπτοντας τας χείρας του και παραπέμποντας στην Δικαιοσύνη. Επέρριψε, στη Ν.Δ., την ευθύνη για την πολιτική της «κλειδαρότρυπας», καθώς επιχειρεί την συγκάλυψη και το κλείσιμο της υπόθεσης του μεγάλου σκανδάλου, όπως έκανε και για το εθνικό σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τις πέντε μεγάλες πολιτικές προτεραιότητες για ρήξεις , ανατροπές, μεταρρυθμίσεις και τον ριζικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Η πρώτη δέσμευση ευθύνης, αφορά την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, προτείνοντας την διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, μεταξύ όλων των μελών και των φίλων του Κινήματος. Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο με την ενίσχυση του εισοδήματος και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, βρίσκονται στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε προσωπικά, για ένα Συνέδριο ενότητας, δημοκρατίας και ανανέωσης, υπογραμμίζοντας ότι «η 11η Νοεμβρίου αποτελεί παρελθόν» για το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι λέξεις στρατηγική ήττας και εσωκομματική αντιπολίτευση.
περισσότερα »

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η αλήθεια...»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί σήμερα [18 Ιαν.], ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προκειμένου να καταθέσει την πρόταση του Κινήματος για την υπέρβαση της κρίσης και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τα φαινόμενα της διαφθοράς. «Η αξιοπιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, και τον κ. Καραμανλή, έχει πάρει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας. Συγκάλυψη, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού λαού», είναι τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης της Ν.Δ., δήλωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το κλείσιμο της υπόθεσης των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα, το οποίο έχει εθνικές διαστάσεις, αφορά στην εθνική ασφάλεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη». Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Καραμανλή να δεχτεί την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα καταθέσει του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή. «Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η αλήθεια, δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία στη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και ζήτησε «να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, είτε αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπόθεση Ζαχόπουλου, είτε αφορούν τις υποκλοπές, τα καρτέλ ή οτιδήποτε άλλο έχει σπαράξει αυτό το κύκλωμα της διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία και να συναντηθώ αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα εκθέσω τις σκέψεις μου αλλά και την πρότασή μου για τη σημερινή κατάσταση, έναν επικίνδυνο κατήφορο της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση. Η αξιοπιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, για τον κ. Καραμανλή, τον κ. πρωθυπουργό, έχει πάρει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας. Συγκάλυψη, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού.

Σ' όλα αυτά τα φαινόμενα, προστίθεται σήμερα και ένα ακόμα γεγονός. Το κλείσιμο του εγκλήματος των υποκλοπών. Και αυτό το ίδιο αποτελεί έγκλημα. Έγκλημα απέναντι στη διαφάνεια, έγκλημα απέναντι στο αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού. Θέλω να θυμίσω ότι, αυτό το έγκλημα έχει εθνικές διαστάσεις, αφορά στην εθνική ασφάλεια, αφορά και στα ανθρώπινα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Θέλω επίσης, να θυμίσω ότι, ο πρωθυπουργός είχε πει για το έγκλημα αυτό, ότι θ' αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν.

Τον καλώ, λοιπόν, σήμερα, να δεχθεί τη νέα μας πρόταση να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, για την διαλεύκανση του εγκλήματος των υποκλοπών. Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η αλήθεια, δεν μπορεί επιτέλους, να υπάρχει ατιμωρησία στη χώρα μας.

Εμείς υπερασπιζόμαστε, τα δικαιώματα του πολίτη, αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του πολίτη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να μάθει την αλήθεια, το δικαίωμα του πολίτη στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα του πολίτη να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, τις οποίες ζούμε πια καθημερινά, είτε αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και την όλη υπόθεση γύρω από τον κ. Ζαχόπουλο, είτε αφορούν τις υποκλοπές, τα καρτέλ ή οτιδήποτε άλλο έχει παράξει αυτό το κύκλωμα διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

eforum12.gif

Το ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (eforum.gr), είναι μια πρωτοβουλία ΠΟΛΙΤΩΝ στα πλαίσια του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία, σε συνέχεια της πρόσκλησης του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για κατάθεση απόψεων, ιδεών, για διάλογο, για ενεργό συμμετοχή.
  • Το ΦΟΡΟΥΜ είναι ΑΝΟΙΧΤΟ σε όλους όσοι συμμερίζονται την πεποίθηση ότι ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΔΙΚΑΙΗ, ΑΝΟΙΧΤΗ, για μια ΖΩΗ με ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, είναι ΩΡΙΜΕΣ και απαιτούν τη συμβολή του καθενός και όλων μαζί σε μια διαδικασία κατάθεσης εμπειριών, προσφοράς ιδεών, και συμμετοχής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το διαδίκτυο, από μιά ομάδα ενεργών “ακτιβιστών” που σαν φίλοι, μέλη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή απλώς σαν ενεργοί πολίτες, διαθέτουν ατομικά ή ομαδικά “μπλογκ”. Ωστόσο, η πρωτοβουλία ανήκει σε ΟΛΟΥΣ εσάς που θέλετε να “μιλήσετε”. Που πιστεύετε ότι έχετε να πείτε κάτι χρήσιμο ή σπουδαίο. Τα κείμενα της συζήτησης θα προωθηθούν με κάθε τρόπο στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΠΑΣΟΚ καθώς και σε όσους περισσότερους πολίτες μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσου επικοινωνίας.

  • Θα χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες του διαδικτύου για να διευρύνουμε και να εμπλουτίσουμε το διάλογο, είμαστε όμως ανοιχτοί και σε εσάς που δεν διαθέτετε την πρόσβαση, τις τεχνικές γνώσεις ή τον εξοπλισμό για αυτό.

Συμμετέχετε στον διάλογο και τις συζητήσεις που αφορούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, το ΡΟΛΟ των ΠΟΛΙΤΩΝ, τις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ που φέρνουν την ΑΛΛΑΓΗ.

ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ που θέλεις να δεις στην Ελλάδα….


Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

TΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΚΡΗ


Είναι κεφάαατος, γυρίζει απ'του Ζαχόοοπουλουυυ!!!

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ!

Κ. Καραμανλής: Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς

Την πρόθεση της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ημερίδα της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς» με θέμα «Κράτος και διαφθορά - Πως θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο»...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!

ΕΥΤΥΧΗΣ θα πρέπει να νιώθει ο Καραμανλής, αφού μετά την επιστροφή του από το τουριστικό ταξίδι του στην Ινδία, δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας! Του έχει ετοιμαστεί μια φιέστα από τη Διεθνή Διαφάνεια στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ο θα μιλήσει στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο «Κράτος και Διαφθορά. Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο»! Είναι ένα θαυμάσιο δώρο. Ο Καραμανλής που θέλει να πει ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με διαφθορές και διεφθαρμένους θα μας πει πώς θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Κράτους και Διαφθοράς. Βέβαια το γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, διότι η διαφθορά πήρε διαστάσεις γιγάντιες αφότου ανέλαβε της διακυβέρνηση της χώρας. Και τις διαστάσεις τις έδωσαν οι δικοί του άνθρωποι, οι «κουμπάροι» του, οι κολλητοί του, οι έμπιστοί του, τα στελέχη που ο ίδιος διόρισε σε νευραλγικές κρατικές και κυβερνητικές θέσεις.

Η ανακοίνωση λέει σχετικά ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς Κώστας Μπακούρης σημείωσε ότι θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα για το θέμα της διαφθοράς και τί μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μας. Ήταν ανάγκη να κάνουν έρευνα; Δεν ρωτούσαν τον πρωθυπουργό; Αυτός ξέρει και πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά και πώς θα μπερδέψει δημοσιογράφους, υπαλλήλους του γραφείου, γραμματείς υπουργείων και δυστυχισμένους χιλιάδες υποψήφιους για μερικές δεκάδες θέσεις!
ΟΜΩΣ επειδή πολύ στα σοβαρά το πήραμε το θέμα, πρέπει να επικρίνουμε τον πρωθυπουργό διότι σε μια φάση πολύ δύσκολη για τη χώρα, συνοδευόμενος από μια κουστωδία (και τη γυναίκα του - καλά, η γυναίκα του πότε δουλεύει στο νοσοκομείο;) κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων και τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη - Μητσοτάκη - Κούβελου, έκανε τουριστική περιοδεία στη μακρινή Ινδία δίχως να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σκοπός - αν υπάρχει, ας πάει στη Βουλή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των συνομιλιών του!
Άραγε συμβούλεψε τον υπάλληλό του Γ. Ανδριανό να πει το όνομα του ανθρώπου που του έδωσε το dvd; Ελπίζουμε να κατάλαβε και ο Ανδριανός ότι έχει κάνει ένα σωρό παπαριές κι αυτά που ακούω για τα περί εξαιρετικού "συναδέλφου" και άλλα παρόμοια, μου ανάβουν τα λαμπάκια. Από τον Εβερτ στον Καραμανλή! Η φωνή του Κυρίου - αλλά στόμα έχει ο Ανδριανός και μιλιά δεν έχει. Εγώ ξέρω ότι οι δημοσιογράφοι είναι λαλίστατοι. Αυτός έφαγε τη γλώσσα του ή του την έκοψε ο Καραμανλής για να μη μιλάει;
Εν πάση περιπτώσει, τώρα πλέον δεν έχει και τόση σημασία αν θα πει ή δεν θα πει το όνομα. Σημασία έχει ότι η πολιτική του Καραμανλή έχει οδηγήσει τη χώρα σ' ένα φαύλο κύκλο, όπου όλοι οι δημοσιογράφοι μπορεί και να θεωρούνται ύποπτοι ή να είναι "ρουφιάνοι", οι εκδότες όλοι παίζουν παιχνίδια εξουσίας (αυτό δεν είναι ψέματα), οι δικαστικοί φαίνεται προς τα έξω ότι πάνε κι αυτοί να παίξουν παιχνίδια. Τελικά, τι γίνεται σ' αυτή τη χώρα, όπου πλέον ανθεί μόνον η διαφθορά και μάλιστα την ποτίζει το κόμμα που κυβερνάει κι ο πρωθυπουργός ο ίδιος που εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να παριστάνει τον "σεμνό" και τον "ταπεινό".

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ... ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ... ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ...


Δεν μπορεί, κάτι τρέχει! Κι αυτό το ξέρουν εκείνοι που δεν κάθονται στ' αβγά τους. Κάτι σχόλια που δεν πολυφαίνονται, αλλά βάζουν το σποράκι της αμφιβολίας για τα σημερινά κόμματα, κάποιοι τόνοι αγωνίας από μεγαλόπνευστους αναλυτές με υπαινιγμούς για κοσμογονικές αλλαγές, κι ο πολίτης αρχίζει να ψάχνεται. Το πρωτοσέλιδο αρθρίδιο του Βήματος, με τον τίτλο Η ΕΥΘΥΝΗ, σήμερα υπαινίσσεται διάφορα περίεργα, τα οποία με την πρώτη ανάγνωση σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη για το εξαιρετικό ενδιαφέρον του συγκροτήματος για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ:
Eπειδή πολλά λέγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες για εξελίξεις και μεθοδευμένη διάσπαση του ΠαΣοΚ, είναι χρήσιμο να τονισθεί ότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα πολιτικά παρασκήνια και ποιοι μεθοδεύουν εσωκομματική κρίση με σκοπούς ανομολόγητους μεν αλλά διαφανείς. Το βέβαιον είναι ότι όποιος προκαλέσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλήξει στα απορρίμματα της πολιτικής Ιστορίας.
Τι εννοεί ο ποιητής; Μόνον αυτός ξέρει! Αλλά σήμερα ήρθε και μια παραίτηση που κι αυτή κάτι μπορεί να λέει. O Μάκης Κοψίδης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα και τη συστράτευσή του με το «ρεύμα των ανανεωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Κοψίδης σε δήλωσή του αναφέρει πως το μεταπολιτευτικό μοντέλο «πνέει τα λοίσθια» και προσθέτει:

«Αντί να λύνει τα προβλήματα τα επιδεινώνει. Ολο και πιο ορατή γίνεται η αδυναμία των κομμάτων, η δυστοκία των ηγεσιών. Το παλιό δεν μπορεί, αναζητείται το νέο. Ολο και πιο εμφανές γίνεται το πολιτικό κενό. Η πλειοψηφία των πολιτών προσδοκά σε μια νέα πολιτική πρόταση. Πρόταση προοδευτική και ρεαλιστική. Η προοπτική βρίσκεται στην δραστηριοποίηση του «ρεύματος» των ανανεωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου. Με τη συμβολή της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς οι δυνάμεις αυτές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου, στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δραστηριοποιηθώ».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, ευρισκόμενο στην κοσμάτρα του, έκανε το εξής σχόλιο για την αποχώρηση του Μ. Κοψίδη: «Ευχαριστούμε το Μ. Κοψίδη για την προσφορά του στο κόμμα μας, στο σύντομο χρονικό διάστημα που στάθμευσε στον ΣΥΝ στο συνεχές ταξίδι του από κόμμα σε κόμμα, ως αποσπασμένου από την υπηρεσία του και του ευχόμαστε καλή και μακρόχρονη διαμονή στο «ρεύμα Βενιζέλου».

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ

ΡΑΓΔΑΙΑ ΦΘΟΡΑ της Ν.Δ., που συνοδεύεται και με σημαντική κάμψη του ΠΑΣΟΚ προς όφελος των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς, προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση του 2008, η οποία καταγράφει και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Ζαχόπουλου με μεγάλο θύμα τον δικομματισμό. Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις (για τον Αntenna), η Ν.Δ. διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης του 1,3% έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά μέσα σε μόλις δύο μήνες- με τις υποθέσεις Μαγγίνα και Ζαχόπουλου- μετράει την απώλεια επτά ποσοστιαίων μονάδων, κατατρακυλώντας στην πρόθεση ψήφου στο 27,6%. Αυτή τη φθορά, ωστόσο, δεν καταφέρνει να την εισπράξει το ΠΑΣΟΚ που την ίδια ώρα χάνει, σύμφωνα με την έρευνα, περίπου πέντε μονάδες, πέφτοντας στο 26,3%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο βαθμό συσπείρωσης των δύο μεγάλων κομμάτων από τη δεκαετία του ΄80. Μεγάλοι κερδισμένοι μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται είναι το ΚΚΕ (8,4%) και ο ΣΥΝ (7,9%), που αύξησε το ποσοστό του το τελευταίο δίμηνο κατά 2,6 μονάδες (!), ενώ σταθερή παραμένει η δυναμική του ΛΑΟΣ. [Τα Νέα, 7/1/2008]

  • Ποιοι να ξυπνήσουν;

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

ΨΥΧΑΡΗΣ: ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΡΚΟΥΝ!!!


Θα μας τρελάνουν αυτά που διαβάζουμε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις! Κι επειδή δεν έχουμε καμιά όρεξη να τρελαθούμε, γράφουμε. Το διαδίκτυο μας δίνει την ελευθερία μας. Σχεδόν στο σύνολό τους τα ΜΜΕ ακολουθούν διατεταγμένη "πολιτική", επειδή έτσι πιστεύουν τα αφεντικά τους ότι οι επιχειρήσεις του θα προκόψουν. Δεν μπορώ να ξέρω αν ο ένας ή ο άλλος μπορεί να έχει προσωπικές πολιτικές βλέψεις, όπως γράφουν εσχάτως για την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία καταπώς φαίνεται έχει επενδύσει στον Ελεύθερο Τύπο τα πολιτικά όνειρά της.

Πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία έδωσε λαβή για ποικίλα σχόλια κι αυτά έχουν σχέση με την (πιθανή) προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσει τα εκδοτικά συγκροτήματα: «Περιμένω από τα εκδοτικά συμφέροντα να αποδεχτούν το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου. Σήμερα, δύναμη έχει η βάση και νομιμοποίηση η ηγεσία του κινήματος απ’ αυτήν κι από κανέναν άλλον». Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Το άλλο δημοσίευμα που έχει άμεση συνάφεια με τα λεγόμενα και τις (πιθανές) κινήσεις του Παπανδρέου είναι ένα σημείωμα του Σταύρου Ψυχάρη στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής όπου, μεταξύ άλλων, γράφει: «Οι ψηφοφόροι βλέπουν την αδυναμία της σημερινής κυβερνήσεως να δώσει λύσεις, αλλά διαπιστώνουν και την προφανή αδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να αρθρώσει λόγον πολιτικόν και συνάμα πειστικόν. […] Δεν είναι δουλειά των εφημερίδων να προτείνουν (ελλείψει άλλων...;) πρόγραμμα πολιτικό. Τα Μέσα Ενημερώσεως κάνουν τη δουλειά τους, είτε αυτή αρέσει είτε δεν αρέσει - καθώς επισημαίνουν τις επανειλημμένες αποτυχίες εκείνων που δίνουν εξετάσεις διαδοχικώς αποτυγχάνοντες. Φυσικά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ούτε δύο τηλεφωνήματα αρκούν για να βγάλουν τη Δημοκρατική Παράταξη από το ολισθηρό έδαφος της εσωστρέφειας.»
Αντιπαρέρχομαι το σχεδόν απειλητικό ή εκβιαστικό «Ούτε δύο τηλεφωνήματα αρκούν», διότι ο επιχειρηματίας κάνει τη δουλειά του... Ο Παπανδρέου όμως τι κάνει; Είναι στην αρένα της πολιτικής κι έχει να παλέψει με θηρία που αν δεν τα "καθαρίσεις", σε φάγανε!
Δεν θα κάνω εδώ περισσότερα σχόλια, διότι είναι αυτονόητα: Δηλαδή, έτσι όπως τα γράφει ο Ψυχάρης, μάλλον ο Παπανδρέου είτε τηλεφώνησε ο ίδιος είτε έβαλε κάποιον συνεργάτη του να τηλεφωνήσει στον Ψυχάρη! Δυστυχώς, η επικοινωνιακή «λογική» από την πλευρά του Παπανδρέου έχει μια αδυναμία κι αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι κάποια στιγμή ξεκίνησε τον «πόλεμο» εναντίον των συγκροτημάτων δίχως να έχει καλύψει τα νώτα του. Οι τωρινές «κινήσεις του, λοιπόν, αυτές που πιθανολογούνται, σημαίνουν ότι θα κρεμαστεί το ΠΑΣΟΚ ξανά από… τις ορέξεις και τις επιδιώξεις των μεγαλοεκδοτών. Δεν θεωρώ ότι η επικοινωνιακή ομάδα είναι αποτελεσματική!
Η βιομηχανία των ανακοινώσεων δεν πρόκειται να επιτύχει το ποθούμενο αποτέλεσμα εάν δεν υπάρχει μια ριζική αντιμετώπιση του θέματος της επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου με τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει στη διάθεσή του κάποια «ραδιοφωνική» συχνότητα την οποία για να ακούσει κανείς πρέπει να διαθέτει υπολογιστή - τέλος πάντων, και ποιος την ακούει; Έχει το κεντρικό κομματικό site που ενημερώνεται κατόπιν εορτής. Έχει κι ένα site, «προσωπικό» ο Παπανδρέου, όπου ένας επιπόλαιος ανιστόρητος νεαρός το διαχειρίζεται, πιστεύοντας ότι κάνει πολιτική [αν θέλει προσωπικό site ο Γιώργος, ας το γράφει μόνος του... ή ας το αναθέσει σε ανθρώπους που γνωρίζουν και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τη σέβονται και φυσικά έχουν ενστερνιστεί την ιδεολογία και τις αρχές του]. Η απουσία, εξάλλου, ενός εντύπου που να αποτυπώνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με καθαρότητα, δίχως παρεμβολές των διατεταγμένων σχολιαστών, είναι κάτι που θα έπρεπε να το αντιμετωπίσει η ηγεσία του Κινήματος. Δεν είναι δυνατό να βομβαρδίζεται καθημερινά το κοινό από τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια με την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, όταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι της Δεξιάς ή όχι προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, ο κόσμος δεν διαβάζει. Τον έχει κερδίσει η εικόνα και η σαχλαμάρα. Αυτό, άλλωστε, επιδιώκεται συστηματικά από τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ - να ικανοποιήσουν το κοινό ώστε να χωνεύει εύκολα τα σκουπίδια που του πλασάρουν. Ακόμη και οι εφημερίδες έχουν προσαρμόσει την αισθητική τους και τη διάταξη της ύλης κατά τέτοιο τρόπο που παραπέμπει κατευθείαν στην αισθητική κυρίως της τηλεόρασης ή κατά δεύτερο λόγο του ραδιοφώνου. Φωτογραφία και κειμενολεζάντα...
Τ' άλλα που γράφει ο Ψυχάρης είναι επίσης αυτονόητα: ότι τα σκάνδαλα δεν θίγουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και επίσης ότι «αντιμετωπίζονται από την Κοινή Γνώμη με ιδιαίτερη ψυχραιμία, αν όχι αδιαφορία!» Και πόθεν τεκμαίρεται αυτό; Φυσικά το τοπίο διαμορφώνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία... Όμως από πού κι έως πού γνωρίζει ο κ. Ψυχάρης ότι η Κοινή Γνώμη αντιμετωπίζει έτσι ή αλλιώς τις πολιτικές εξελίξεις;
Η λεγόμενη Κοινή Γνώμη δεν εκφράζει ενιαία και συμπαγή πολιτική κρίση και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Κοινή Γνώμη ερεθίζεται από τους δημεγέρτες, τους δημαγωγούς, που τη θεωρούν απαραίτητο υλικό για κοινωνικό και πολιτικό αναβρασμό. Οι υπεύθυνοι κοινωνικοί ή πολιτικοί ή πνευματικοί ηγέτες οφείλουν να διαπαιδαγωγούν. Αλίμονο εάν η «Κοινή» Γνώμη θα πρέπει να καθοδηγεί μια κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Η Κοινή Γνώμη έχει την έκφρασή της στο κοινοβούλιο. Μπορεί, ωστόσο, να σφάλλει, όπως μπορεί να σφάλλει και κάθε πολιτικός στις εκτιμήσεις του και ο δημοσιογράφος και τα ΜΜΕ.
Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ «θεοποιούνται» μερικές φορές κι αυτό είναι λάθος. Η ελευθερία των ΜΜΕ είναι η ουσία της δημοκρατίας. Οι παρεμβάσεις των ΜΜΕ στη λειτουργία της πολιτικής ζωής με στόχο την ποδηγέτηση των πολιτικών και τη δημιουργία σχέσεων πολιτικής και ΜΜΕ για ιδιοτελείς σκοπούς, είναι έξω από κάθε λογική και έξω από το θεσμό της δημοκρατίας.
Βέβαια τα λάθη όλων μας και του καθενός χωριστά κρίνονται άμεσα στην καθημερινότητα, ενώ τα λάθη της Κοινής Γνώμης κρίνονται από την ιστορία. Όμως όταν η δημοσιογραφία "κονταίνει" και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πέσουμε σε τοίχο - δημιουργείται τεχνητό αδιέξοδο. Παραπέρα δεν μπορώ να ξέρω (ή τέλος πάντων ψυχανεμίζομαι τις εξελίξεις). Η ιστορία πρέπει να είναι οδηγός και μπούσουλας. Κι επειδή κάποιοι μεγαλύτεροι έχουμε δει και πάθει στο παρελθόν, γι' αυτό μας ενοχλεί η παρούσα κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν διάφοροι "νέοι" πιστεύουν ότι γνωρίζουν και είναι σε θέση να δώσουν το σωστό φάρμακο και να θεραπευτεί ο "ασθενής"...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις σημερινές αποκαλύψεις 296 νέων ρουσφετολογικών προσλήψεων σε Υπουργεία και Οργανισμούς, δήλωσε:

Η κυβέρνηση της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού συνεχίζει το έργο της. Σήμερα αποκαλύπτονται 296 νέες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε Υπουργεία και Οργανισμούς, προσλήψεις που εγκρίθηκαν μέσα σε ένα μόνο μήνα και συγκεκριμένα το Νοέμβριο. Πρόκειται για προσλήψεις ημετέρων «από το παράθυρο», υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο των συμβάσεων έργου. Προσλήψεις χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς μόρια, χωρίς σεβασμό στην αξιοκρατία. Συγκεκριμένα :

α) 86 άτομα για δυο χρόνια στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστού Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΦΕΚ Β' 2125/1-11-2007).

β) 15 άτομα για ένα χρόνο στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ Β' 2181/12-11-2007).

γ) 150 άτομα για ένα χρόνο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΦΕΚ Β' 2268/28-11-2007).

δ) 20 άτομα για ένα χρόνο στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων (ΦΕΚ Β' 2268/28-11-2007).

ε) 25 άτομα για δύο χρόνια στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΦΕΚ Β' 2245/22-11-2007).

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να συνετίστηκε από την υπόθεση Ζαχόπουλου. Συνεχίζει τα ίδια. Την καλούμε για μια ακόμη φορά να σεβαστεί το ΑΣΕΠ, το αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων και τους δεκάδες χιλιάδες άνεργους νέους. Να σταματήσει να χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο.