Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δημήτρης Χορν: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…»

Δημήτρης Χορν: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…»

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει.
  • Η τέχνη είναι μια μορφή εξουσίας του αισθήματος, ενώ η πολιτική είναι η εξουσία της ψυχρής λογικής.
  • Ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι ήταν λάθος μου να γίνω ηθοποιός
  • Μη φοβάσαι το τρακ. Πηγαίνει πάντα εκεί, όπου υπάρχει ταλέντο
  • Κανένα ελάττωμα δεν μπορεί να σου στερήσει την επιτυχία (Ο ίδιος δεν έβλεπε τους συμπρωταγωνιστές του στη σκηνή, επειδή είχε μυωπία)
dimitris xorn
Δημήτρης Χορν (1924-1998)
Γεννημένος το 1921 ο Χορν ήταν γιός του αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού και θεατρικού συγγραφέα Παντελή Χορν και της Ευτέρπης Αποστολίδου. Αδελφός του ήταν ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Χορν. Ο Χορν αποφάσισε πολύ νωρίς για τον επαγγελματικό του προσανατολισμό και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, κοντά σε μεγάλους δασκάλους όπως οι Ροντήρης, ο Βεάκης και ο Μουζενίδης.
Παρόλο που η καριέρα του στο θέατρο είναι μεγάλη και σημαντική αυτό που τον έκανε ευρέως γνωστό και στους επόμενους ήταν οι μόλις δέκα ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, βάζοντας τη ανεξίτηλη σφραγίδα του στους ρόλους που υποδύθηκε όπως ), «Κάλπικη λίρα».  «Μια ζωή την έχουμε», «Κυριακάτικο ξύπνημα», «Αλίμονο στους νέους». Όμως στο θέατρο θριάμβευσε πολλές φορές με τη συγκλονιστική του ερμηνεία σε πολλούς ρόλους όπως στον Ερρίκο Δ’, Ριχάρδο Γ’, Σλουθ, Δον Ζουάν και στον Αρχιμάστορα Σόλνες του Ίψεν, την τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο. Και η φωνή του έμεινε για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη αλλά και στις στροφές των πικ απ στην φράση «ηθοποιός σημαίνει φως» από την ερμηνεία του, το 1952 στην οδό Ονείρων.
Μια ζωή την έχουμε
Μια ζωή την έχουμε
Με την Κατίνα Παξινού
Με την Κατίνα Παξινού
Με τον Οδυσσέα Ελύτη
Με τον Οδυσσέα Ελύτη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ: 

Δημήτρης Χορν (1921-1998), ο πιο γοητευτικός χαρισματικός Έλληνας ηθοποιός

πηγή: timesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: