Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Θανάσης Βαλτινός: «Οι μετανάστες που τους φέρονται σαν σκυλιά, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα»

  • «Η δήλωση μου μεταφέρθηκε πολύ άσχημα», λέει στο protothema.gr [04/06/2015]
Θανάσης Βαλτινός: «Οι μετανάστες που τους φέρονται σαν σκυλιά, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα»

Ο συγγραφέας, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, αναφέρθηκε στην επίμαχη δήλωση για τις Αφρικανές πόρνες και τους μετανάστες και διευκρίνισε τι εννοούσε!

«Δεν θα ήθελα στη γειτονιά μου Αφρικανές πόρνες και μετανάστες - διακινητές ναρκωτικών», ήταν μία δήλωση του Θανάση Βαλτινού, στην χτεσινή (3/6) συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σεμιναρίου με θέμα: «Θεσσαλονίκη-Ξαναβρίσκοντας την πολυπολιτισμικότητα- Μεσόγειος, σύνορο και γέφυρα σε εποχή κρίσης».

Ο συγγραφέας, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, αναφέρθηκε στην επίμαχη δήλωση και στο πνεύμα της ομιλίας του: «Στη χτεσινή συνάντηση, κυρίως με Γερμανούς, μιλήσαμε για τα προβλήματα της μετανάστευσης. Αυτό που είπα είναι ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα μας ξεπερνάει σαν πρόσωπα! Είναι πέρα από εμάς και πλέον μας ξεπερνά! Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε μία ευρωπαϊκή βάση! Είναι μία πραγματικότητα που δεν  μπορούμε να επωμιστούμε μόνοι μας. Δεν φτάνουν τα φιλάνθρωπα αισθήματα μας, θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις! Θα πρέπει κάποιες κυβερνήσεις κάποιοι οργανισμοί να αναλάβουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Μάλιστα, στην ομιλία μου αναφέρθηκα σε όσα περάσαμε οι Έλληνες ως μετανάστες. Γιατί τώρα δεχόμαστε μετανάστες αλλά κάποτε ήμασταν εμείς σε αυτή τη θέση! Είχαμε αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Αυτό ήταν το πνεύμα της χτεσινής ομιλίας».

Και συνέχισε, λέγοντας στο protothema.gr : «Βεβαίως με ενοχλεί να υπάρχουν πόρνες Αφρικανές -οι οποίες είναι και νεαρές- και μετανάστες που περιφέρονται, νηστικοί, πεινασμένοι, άπλυτοι. Είναι ένα πρόβλημα ανθρωπιστικό, αλλά τονίζω και πάλι ότι δεν λύνεται με τα καλά μας αισθήματα. Δεν αρκούν αυτά! Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να δούμε κατάματα. Η αρμόδια υπουργός είπε ότι πάνε και λιάζονται οι μετανάστες στην Ομόνοια! Αν είναι δυνατόν! Η Αθήνα βρωμάει κάτουρο! Οι άνθρωποι αυτοί, που τους συμπεριφέρονται σαν σκυλιά, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα, από ανώτερα κλιμάκια. Δεν αρκεί η δική μας συμπάθεια. Δεν τους βοηθάει!».

Ο Θανάσης Βαλτινός καταλήγει: «Η δήλωση μου μεταφέρθηκε πολύ άσχημα. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που τους σκέπτομαι! Περνούν πράγματα που έχουν περάσει οι Έλληνες ως μετανάστες! Έχουμε βρεθεί στις ίδιες θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: