Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ... ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ... ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ...


Δεν μπορεί, κάτι τρέχει! Κι αυτό το ξέρουν εκείνοι που δεν κάθονται στ' αβγά τους. Κάτι σχόλια που δεν πολυφαίνονται, αλλά βάζουν το σποράκι της αμφιβολίας για τα σημερινά κόμματα, κάποιοι τόνοι αγωνίας από μεγαλόπνευστους αναλυτές με υπαινιγμούς για κοσμογονικές αλλαγές, κι ο πολίτης αρχίζει να ψάχνεται. Το πρωτοσέλιδο αρθρίδιο του Βήματος, με τον τίτλο Η ΕΥΘΥΝΗ, σήμερα υπαινίσσεται διάφορα περίεργα, τα οποία με την πρώτη ανάγνωση σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη για το εξαιρετικό ενδιαφέρον του συγκροτήματος για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ:
Eπειδή πολλά λέγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες για εξελίξεις και μεθοδευμένη διάσπαση του ΠαΣοΚ, είναι χρήσιμο να τονισθεί ότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα πολιτικά παρασκήνια και ποιοι μεθοδεύουν εσωκομματική κρίση με σκοπούς ανομολόγητους μεν αλλά διαφανείς. Το βέβαιον είναι ότι όποιος προκαλέσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλήξει στα απορρίμματα της πολιτικής Ιστορίας.
Τι εννοεί ο ποιητής; Μόνον αυτός ξέρει! Αλλά σήμερα ήρθε και μια παραίτηση που κι αυτή κάτι μπορεί να λέει. O Μάκης Κοψίδης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα και τη συστράτευσή του με το «ρεύμα των ανανεωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Κοψίδης σε δήλωσή του αναφέρει πως το μεταπολιτευτικό μοντέλο «πνέει τα λοίσθια» και προσθέτει:

«Αντί να λύνει τα προβλήματα τα επιδεινώνει. Ολο και πιο ορατή γίνεται η αδυναμία των κομμάτων, η δυστοκία των ηγεσιών. Το παλιό δεν μπορεί, αναζητείται το νέο. Ολο και πιο εμφανές γίνεται το πολιτικό κενό. Η πλειοψηφία των πολιτών προσδοκά σε μια νέα πολιτική πρόταση. Πρόταση προοδευτική και ρεαλιστική. Η προοπτική βρίσκεται στην δραστηριοποίηση του «ρεύματος» των ανανεωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου. Με τη συμβολή της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς οι δυνάμεις αυτές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου, στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δραστηριοποιηθώ».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, ευρισκόμενο στην κοσμάτρα του, έκανε το εξής σχόλιο για την αποχώρηση του Μ. Κοψίδη: «Ευχαριστούμε το Μ. Κοψίδη για την προσφορά του στο κόμμα μας, στο σύντομο χρονικό διάστημα που στάθμευσε στον ΣΥΝ στο συνεχές ταξίδι του από κόμμα σε κόμμα, ως αποσπασμένου από την υπηρεσία του και του ευχόμαστε καλή και μακρόχρονη διαμονή στο «ρεύμα Βενιζέλου».

2 σχόλια:

theodore είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.
Το ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε,που αγαπήσαμε,που δώσαμε μάχες γι’αυτό,δεν υπάρχει πλέον.
Εχει καταντήσει κόμμα-σφραγίδα,όπου η λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ θεωρείται πλέον από πολλούς περιττή.
Τώρα το κίνημα το θέλουν ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ,με πάντρεμα της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού.
Παραδείγματα πολλά.
Το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να το φτιάξει ο Ανδρουλάκης,γνωστός για τις συμπάθειες που τρέφει στις φιλελεύθερες ιδέες.
Στην ιστοσελίδα http://www.re-public.gr με υπεύθυνους τους συνεργάτες του ΓΑΠ,Καρούνο και Λάμψα ζητούνται αρθογράφοι για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του παντρέματος σοσιαλδημοκρατίας και φιλελευθερισμού.
Στην ιστοσελίδα του Κώστα Χουβαρδά μέλος της ΝΟΕΣ-ΚΟΕΣ,δεν ξέρω κι εγώ τί,έχει δημοσιευτεί ένα ενδιαφέρον post,όπου διαφαίνεται πεντακάθαρα το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονται κάποιοι.
http://chouvi.blogspot.com/2008/01/blog-post_10.html
Αντιγράφω απλά δυό παραγράφους.
2. Η σύγχρονη Αριστερά είναι φιλελεύθερη. Αρνείται να παραδώσει στη Δεξιά αυτήν την ωραία λέξη που γεννήθηκε στην Αριστερά. Πιστεύει στη νομιμότητα του κράτους δικαίου, στην αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών και στην αναγκαιότητα των αντιεξουσιών.
11. Η σύγχρονη Αριστερά είναι ευρωπαϊκή. Επειδή η Ευρώπη είναι το μέσο για να ξεπεραστούν οι εθνικοί εγωισμοί στη Γηραιά Ήπειρο και για να υψωθεί στη συναυλία των εθνών μια φωνή υπέρ μιας νέας παγκόσμιας τάξης, αλληλεγγύης και δικαίου.
Μάλιστα,οι “σύντροφοι” μας προτείνουν μιά νέα αριστερά φιλελεύθερη και θερμό υποστηρικτή της νέας παγκόσμιας τάξης.Είπατε τίποτα;
Στην ιστοσελίδα του κατ’εξακολούθησιν υβριστή όλων όσων διαφωνούν με τις ιδέες του,Παναγιώτη Παπαχατζή,που μόνο η ηλικία του θα μπορούσε να σταθεί ως ελαφρυντικό της συμπεριφοράς του,υπάρχει ένας ενδιαφέρον σύνδεσμος.
khatzidakis.blogspot.com
Και το σχόλιο του:”Ικανότατος, με ιδέες και ήθος. Ότι καλύτερο διαθέτει αυτό το υπουργικό συμβούλιο.”
Ο άνθρωπος που θέλει να ξεπουλήσει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,καθοδηγούμενος από τον Μπαρό,ότι καλύτερο διαθέτει η κυβέρνηση.Φανταστείτε τα χειρότερα!!!
Αυτή δυστυχώς είναι η νέα ιδεολογία που διαπερνάει το ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή κάτω από την καθοδήγηση συγκεκριμένων κέντρων,για τα οποία το ζητούμενο είναι να βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι τον νεοφιλελευθερισμό.
Εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω πλέον σ’αυτο το αλλοτριωμένο κόμμα,που απομακρύνεται με γοργά βήματα από την βάση του και αναζητά εκλογική πελατεία σε άλλου είδους target groop.
Οι μη προνομιούχοι έχουν πλέον αντικατασταθεί από τις ΜΚΟ και την “συμμετοχική δημοκρατία”.
Η νέα αριστερά είναι ρόζ,κοσμοπολίτικη,ακίνδυνη για το κατεστημένο.
Ανάθεμα κι αν όλα αυτά τα παιδάκια που αρθογραφούν για το ΠΑΣΟΚ σήμερα,έχουν κατέβει ποτέ τους σε διαδήλωση.
Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει ΔΕΞΙΑ για τους παλιότερους.
Ο λαός πλέον τους γυρνά την πλάτη επιδεικτικά.
Καιρός να δημιουργηθεί κάτι νέο που θα εκφράσει τους πόθους και τις ελπίδες του εργαζόμενου,του μικρομεσαίου,του ανθρώπου της διανόησης,του κάθε Ελληνα και Ελληνίδας.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Δεν χρειάζεται να κάνω κι άλλη ανάλυση. Εν πολλοίς συμμερίζομαι τις (πικρές) σκέψεις σου. Άλλωστε, αν παρακολουθείς τα μπλογκ που διαχειρίζομαι θα καταλάβεις ότι δεν τα βλέπω... ρόδινα!