Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η αλήθεια...»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί σήμερα [18 Ιαν.], ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προκειμένου να καταθέσει την πρόταση του Κινήματος για την υπέρβαση της κρίσης και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τα φαινόμενα της διαφθοράς. «Η αξιοπιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, και τον κ. Καραμανλή, έχει πάρει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας. Συγκάλυψη, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού λαού», είναι τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης της Ν.Δ., δήλωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το κλείσιμο της υπόθεσης των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα, το οποίο έχει εθνικές διαστάσεις, αφορά στην εθνική ασφάλεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη». Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Καραμανλή να δεχτεί την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα καταθέσει του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή. «Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η αλήθεια, δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία στη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και ζήτησε «να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, είτε αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπόθεση Ζαχόπουλου, είτε αφορούν τις υποκλοπές, τα καρτέλ ή οτιδήποτε άλλο έχει σπαράξει αυτό το κύκλωμα της διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία και να συναντηθώ αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα εκθέσω τις σκέψεις μου αλλά και την πρότασή μου για τη σημερινή κατάσταση, έναν επικίνδυνο κατήφορο της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση. Η αξιοπιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, για τον κ. Καραμανλή, τον κ. πρωθυπουργό, έχει πάρει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας. Συγκάλυψη, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού.

Σ' όλα αυτά τα φαινόμενα, προστίθεται σήμερα και ένα ακόμα γεγονός. Το κλείσιμο του εγκλήματος των υποκλοπών. Και αυτό το ίδιο αποτελεί έγκλημα. Έγκλημα απέναντι στη διαφάνεια, έγκλημα απέναντι στο αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού. Θέλω να θυμίσω ότι, αυτό το έγκλημα έχει εθνικές διαστάσεις, αφορά στην εθνική ασφάλεια, αφορά και στα ανθρώπινα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Θέλω επίσης, να θυμίσω ότι, ο πρωθυπουργός είχε πει για το έγκλημα αυτό, ότι θ' αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν.

Τον καλώ, λοιπόν, σήμερα, να δεχθεί τη νέα μας πρόταση να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, για την διαλεύκανση του εγκλήματος των υποκλοπών. Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η αλήθεια, δεν μπορεί επιτέλους, να υπάρχει ατιμωρησία στη χώρα μας.

Εμείς υπερασπιζόμαστε, τα δικαιώματα του πολίτη, αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του πολίτη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να μάθει την αλήθεια, το δικαίωμα του πολίτη στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα του πολίτη να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, τις οποίες ζούμε πια καθημερινά, είτε αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και την όλη υπόθεση γύρω από τον κ. Ζαχόπουλο, είτε αφορούν τις υποκλοπές, τα καρτέλ ή οτιδήποτε άλλο έχει παράξει αυτό το κύκλωμα διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

theodore είπε...

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ δεν καταδέχεται να δημοσιεύσει τις ομιλίες τόσο του Βενιζέλου,όσο και του Σκανδαλίδη στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ.
Φαίνεται η Ξενογιαννακοπούλου και ο Αθανασάκης των οποίων οι ομιλίες δημοσιεύθηκαν είναι πιο σημαντικά στελέχη.
Αλλη μιά προσπάθεια φίμωσης.Αλλο ένα δείγμα του πως αντιλαμβάνεται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Η λέξη "ντροπή" έχει χάσει προ πολλού το νόημα της.