Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Οι γυρολόγοι του Συνασπισμού!

ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ. Ελιγμός ώστε να μην ταράξει το Συνέδριο με επίθεση για την Κεντροαριστερά. [Ελεύθερος Τύπος, 5/2/2008]. «Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, δύο μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του 5ου τακτικού συνεδρίου του ΣΥΝ. Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η απόφαση του ΣΥΝ να μην απευθύνουν χαιρετισμό στο Συνέδριο οι εκπρόσωποι των κομμάτων, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να παραστούν στις εργασίες που αρχίζουν μεθαύριο Πέμπτη, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προτίθετο να επιτεθεί από βήματος του συνεδρίου στην ηγεσία του ΣΥΝ για το θέμα της κεντροαριστερής συνεργασίας. Όμως η απόφαση της Κουμουνδούρου τον αναγκάζει να μην παραστεί στο Τάε Κβον Ντο. «Ολα γίνονται για οικονομία χρόνου», δηλώνει στον ΕΤ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Στάθης Λεουτσάκος. Την ίδια στιγμή στελέχη του ΣΥΝ υπενθυμίζουν ότι στα τελευταία συνέδρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ «επίσης δεν δόθηκε και στο δικό μας εκπρόσωπο ο λόγος». «Το ΠΑΣΟΚ φθίνει, δεν θέλουμε να μας συνδέουν με αυτό», τονίζει με νόημα στον ΕΤ έτερο κορυφαίο στέλεχος…
ΤΕΛΙΚΑ, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το ΠΑΣΟΚ πέφτει στα πόδια του Συνασπισμού και του Τσίπρα! Η άμυνα έχει τα όριά της. Δεν μπορεί να κάνουν πολιτική σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και να υποτιμούν τον Παπανδρέου - τη στάση του να την εκλαμβάνουν ως αδυναμία! Έχω γράψει κι άλλη φορά για εκείνη την περιώνυμη "ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ" που όλοι την επικαλούνται και χάριν της οποίας πρέπει να κάνουμε τεμενάδες στον κάθε Τσίπρα, που μας φτύνει κι εμείς κοιτάζουμε τον ουρανό λέγοντας ότι ψιχαλίζει!
  • Είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ όλοι αυτοί που συγχρωτίζονται με την κάθε εξουσία; Όλοι οι επώνυμοι του Συνασπισμού που κάθε τόσο υπογράφουν σε διάφορα μανιφέστα και διαμαρτυρίες, έχουν βολευτεί ή κάποτε βολεύτηκαν ή πρόκειται να βολευτούν... Όποια πετρίτσα κι αν σηκώσεις, τους βρίσκεις αποκάτω.

Και με το ΠΑΣΟΚ είχαν "καρέκλες", και με τη συγκυβέρνηση είχαν "καρέκλες", και με τον Μητσοτάκη είχαν "καρέκλες", και με τη Νέα Δημοκρατία έχουν "καρέκλες". Εναντίον τίνων διαμαρτύρονται κάθε φορά οι άνθρωποι του Συνασπισμού, την αγάπη των οποίων ικετεύουμε τώρα;

  • Υπάρχει κανένας φτωχός ανάμεσά τους; [Εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, που υπάρχουν για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας...]

Ε, λοιπόν, χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει! Δεν μας θέλουν μία, δεν τους θέλουμε δέκα. Η ανοχή έχει και τα όριά της.

  • Ο Παπανδρέου, δεν χρειάζεται να ανέβει στο βήμα του συνεδρίου τους, για να τους τα σούρει. Έχει ένα σωρό ευκαιρίες. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί με τέτοιο ρυθμό που να δίνει την ευκαιρία στα γκρουπούσκουλα να "μεγαλώνουν", έστω και συγκυριακά. Το ΠΑΣΟΚ, κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται τα δεκανίκια κανενός Συνασπισμού.

Και όσο για τις σκέψεις/θέσεις ότι ο κύκλος της μεταπολίτευσης, όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο δικομματισμός, έχει κλείσει και ανοίγει ένας νέος κύκλος, όπου περνάμε πλέον στον διπολισμό με κυρίαρχο στοιχείο τις κυβερνήσεις συνεργασίας, μάλλον θα πρέπει να μην έχουν καμιά βάση. Το ότι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στη γειτονική Ιταλία, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να αντιγράψουμε τις εκεί εξελίξεις. Κυβέρνηση συνεργασίας δεν θέλει ούτε ο Συνασπισμός ούτε το ΚΚΕ. Από την εποχή της μεταπολίτευσης έμπαινε το ζήτημα αυτό στο τραπέζι και ουδέποτε υπήρξε κάποια εξέλιξη. Πέρασαν γενιές και γενιές κι εμείς θα συζητάμε για κυβερνήσεις συνασπισμού με τους ανθρώπους που είναι τυχοδιώκτες;

  • Κατάπιαμε το "βρώμικο ΄89", όπου δεν κατηγορήθηκε μονάχα ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά συλλήβδην όλο το ΠΑΣΟΚ (στελέχη, μέλη, οπαδοί, ψηφοφόροι) και τέλος πάντων έχουμε ξεπεράσει πολλές αγκυλώσεις, αλλά αυτή εδώ τώρα με τον Τσίπρα, δεν "τρώγεται".

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να κάνει ένα ειλικρινές προσκλητήριο σε όλους εκείνους που το αγάπησαν, βγήκαν στους δρόμους, πάλεψαν, σύρθηκαν στα δικαστήρια, χάσανε τις δουλειές τους... Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι τα περισσότερα από τα τωρινά στελέχη που κουμαντάρουν το κόμμα, δεν μας θέλουν, διώχνουν τον κόσμο, δεν αποτελούν την καλύτερη "βιτρίνα" για κείνους που απομακρύνθηκαν και απομακρύνονται καθημερινά. Να θέλουμε να βοηθήσουμε και να μην μας αφήνουν! Αυτό είναι πρωτοφανές.

  • Δεν μπορεί να χάνει καθημερινά το ΠΑΣΟΚ τις δυνάμεις του κι αυτό να αποτυπώνεται στις διάφορες μετρήσεις που μόλις ανακοινώνονται να μας πιάνει κατάθλιψη!

Βγήκε και ο Σημίτης και - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - μίλησε για τη διαμόρφωση πλαισίου ειδικών σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Και το ΠΑΣΟΚ επισήμως απάντησε ότι επιμένει στη γνωστή θέση του για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

  • Δεν γίνεται ένα δημοψήφισμα για να καταλάβουν όλοι τι θέλει ο ελληνικός λαός; Είμαι πεπεισμένος ότι η θέση του Σημίτη συμφωνεί με τη διάθεση του λαού τον οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν λογαριάζει. Μια αλλαγή θέσης σε ένα τόσο βασικό θέμα, θα άλλαζε άρδην το σκηνικό.

[Φαγωθήκανε να βάλουν την Τουρκία... της μαντίλας στην ΕΕ και η Τουρκία να μας κοροϊδεύει. Βαρεθήκαμε αυτό το τροπάριο. Με το ζόρι να την βάλουν στην ΕΕ! Αφού είναι... ανεπίδεκτη! Και σε τελευταία ανάλυση: Τι δουλειά έχει μια ασιατική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Μια χώρα που όταν φτάσει τα 100 εκατομμύρια κατοίκους, θα κάνει ό,τι θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση; Καμιά πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να γκρεμίσει αυτή την αλήθεια. Νισάφι πια. Ας ρωτήσουν τους Έλληνες, ας ρωτήσουν τους Ευρωπαίους και θα καταλάβουν ότι κανείς δεν θέλει τους Τούρκους. Στενοχωριέμαι βέβαια που αυτά που γράφω ενοχλούν τον κύριο Τσίπρα και την επίσημη γραμή του ΠΑΣΟΚ, αλλά τι να κάνουμε - την άποψή μας λέμε!]

3 σχόλια:

theodore είπε...

Μπράβο ρε Νικόλα,πέστα.
Είναι κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να παρακαλάει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ξεπεσμός για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου να σύεται ασθμαίνουσα πίσω από έναν πιτσιρικά.
Αλλά υπάρχουν κι ευθύνες για όλα αυτά,έτσι δεν είναι;
Οσον αφορά τα Ε

theodore είπε...

Οσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά,συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Αλλά βλέπεις την "συμμετοχική δημοκρατία" την θυμούται όλοι όταν τους συμφέρει.
Μετά ξαναγινόμαστε ανώριμοι.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

theodore, η πλάκα είναι ότι τα παιδιά που ασχολούνται με το διαδίκτυο (blog) μπορεί να έχουν καλές προθέσεις αλλά ζουν σε άλλο κόσμο. Το να καθόμαστε να κουβεντιάζουμε συνεχώς περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" χωρίς στόχο, έτσι απλά για να ικανοποιείται η ιστοσελίδα του Γιώργου Παπανδρέου που την διαχειρίζεται ένας άσχετος, είναι χαμένος χρόνος. Θέλω ως "στρατευμένος" δημοσιογράφος τουλάχιστον να βοηθήσω. Δεν θέλουν ν' ακούσουν, ποτέ τους να μη σώσουν... Αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτιά έχουν για ν' ακούνε ούτε μάτια για να βλέπουν ούτε διαβάζουν... Να' σαι καλά.