Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Αλ. Αλαβάνος: «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες όχθες»

«Aντί να κάνουμε επίδειξη παλικαρισμού και δημαγωγίας, θα πρέπει με ευθύνη να προχωρήσουμε στην εξεύρεση μιας λύσης "στη μέση της γέφυρας", η οποία να γίνει αποδεκτή και από τους δύο λαούς» δήλωσε από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, Αλ. Αλαβάνος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Νομό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, είπε ότι πρέπει να κρατήσουμε δύο στοιχεία. Το πρώτο, είπε, στοιχείο είναι ότι έχουμε μια διαδικασία αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Δεν πρόκειται για μικρές μετατοπίσεις μεταξύ των κομμάτων. "Πηγαίνουμε σε μια νέα πολιτική σκηνή όπου η Ριζοσπαστική Αριστερά με το προωθημένο πρόγραμμά της δημιουργεί μια μεγάλη δυναμική και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ρεύμα μιας νέας πλειοψηφίας".
Το δεύτερο που θέλω να πω, πρόσθεσε, είναι ότι: "Κάνουν πολύ κακώς, είτε η ΝΔ δια του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, είτε το ΠΑΣΟΚ, δια διαφόρων στελεχών του, είτε το ΚΚΕ μέσω της Γενικής Γραμματέως του, είτε το ΛΑΟΣ μέσω των βουλευτών του, να επιτίθεται γι' αυτό το λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν έκανε, και συνεχίζει να κάνει, αυτά τα βήματα μπροστά, είναι όχι γιατί κάναμε επίθεση στα άλλα κόμματα αλλά γιατί κάναμε επίθεση στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και αυτό, ευτυχώς, αναγνωρίζεται».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία ήδη γίνεται, γίνεται από τα κάτω όμως. Αυτό το 16% που παρουσιάζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν θα ήταν δυνατόν, αν δεν είχαμε μεγάλες μετακινήσεις από το σοσιαλιστικό χώρο προς το κοινό πρόγραμμα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Σε επίπεδο ηγεσίας είναι σαφές νομίζω ότι είμαστε σε άλλες όχθες».
  • Δεν γίνεται με το ζόρι παντρειά! Θα το καταλάβουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ;

2 σχόλια:

tractatus είπε...

ξεχνάς ότι όλα απο τα 'κάτω' ξεκινούν...τα ουσιαστικά εννοώ...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Τίποτε δεν ξεχνώ! Απλώς έχω μπαφιάσει να τρώω τη σκόνη του Αλαβάνου και του Συνασπισμού, και τώρα του Τσίπρα. Η πολιτική λογική του ΠΑΣΟΚ σ' αυτή τη συγκυρία δυστυχώς έχει σχέση με το παρελθόν. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι είναι: αριστερά, κεντροαριστερά, σοσιαλιστικό, σοσιαλδημοκρατικό, δημοκρατικό... Κατάλαβες; Ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση να μου εξηγήσεις αλλά έχω φάει με το κουτάλι τη θεωρία. Διηύθυνα τον Μαθητικό Αγώνα της ΠΑΜΚ, τον Αγωνιστή της Ν. ΠΑΣΟΚ, την Εξόρμηση. Είναι τα παράσημά μου κι έχω δικαίωμα να μιλώ έτσι. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει τον αγώνα των νεότερων που βλέπω ότι έχουν ενθουσιασμό. Αυτός ο ενθουσιασμός δεν θα μου άρεσε να πάει χαμένος... Σ' ευχαριστώ για την αφορμή. Φιλικά.