Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΓΙΩΡΓΟΣ: «Είμαστε η Αριστερά της δράσης...»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μιλώντας το Σάββατο σε στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων είπε:

Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση

«Είμαστε η Αριστερά της δράσης και της πράξης που μπορεί και αλλάζει τα πράγματα... Δεν είμαστε η αριστερά που κολυμπά στα ρηχά νερά της αντιπολίτευσης, δεν είμαστε η αριστερά που αρνείται να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και θέλει και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο, δεν είμαστε η αριστερά της ιστορικής φοβικότητας και της δογματικής ιδεολογικής περιχαράκωσης, δεν είμαστε η αριστερά που μετρά τα εκλογικά της ποσοστά την ώρα, που η ΝΔ νέμεται την εξουσία ανενόχλητη».
Νομίζω ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει διάφορες αναστολές που το βασανίζουν έναντι της παραδοσιακής αριστεράς και να προχωρήσει σε ευρεία αντεπίθεση. Κάποτε δεν τολμούσαμε, γιατί δεν θέλαμε να κάνουμε επιθέσεις κατά της παραδοσιακής αριστεράς επειδή την θεωρούσαμε "σήμμαχο" στους αγώνες κατά της Δεξιάς. Αποδείχτηκε ότι η παραδοσιακή αριστερά για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η εξουθένωση και διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Κι όσο για τα αγαθά αισθήματα που ξαμόλυσε ο Αλαβάνος για τον Γιώργο, κουβέντες είναι, τζάμπα λέγονται. Ο Γιώργος έχει κάνει πολλές φορές ανοίγματα (και στο παρελθόν βεβαίως έχουν γίνει άπειρες φορές), αλλά ο Συνασπισμός ιδιαίτερα έκανε στραβά μάτια και πως... δεν άκουγε. Τώρα που ο Συνασπισμός έβαλε πλώρη για (άκουσον, άκουσον...) κυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού, καλό είναι το ΠΑΣΟΚ να μαρσάρει τις μηχανές και να ξεχάσει τις προθέσεις συνεννόησης με τον Συνασπισμό του νεαρού (αγωνιστή στη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων) Τσίπρα.
Δεν φοβόμαστε να πούμε: Εμείς είμαστε η Αριστερά της δράσης και της πράξης. Και το έχουμε αποδείξει! Όχι σαν το Συνασπισμό που μας έχει μπουκώσει, χρόνια τώρα, σε (τζάμπα) θεωρίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: