Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει συνεργασία Χρυσαυγιτών - Αστυνομίας!

Η άπελπις προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα μάλλον δεν αποδώσει τα αναμενόμενα. Η επιχείρηση με την επί διήμερο «αξιοποίηση» των επεισοδίων, όχι μόνο δεν προσπόρισε τα αναμενόμενα αλλά δημιούργησε και νέα προβλήματα στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα την εσπευσμένη ενεργοποίηση του σχεδίου «μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες», το οποίο και οδήγησε τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη στο Μαξίμου και το θέμα της Ολυμπιακής ξανά επί θύραις. Τα τηλεοπτικά βίντεο αλλά και οι φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο Internet και εμφανίζουν μέλη της «Χρυσής Αυγής» να συνεργάζονται και να «ξαποσταίνουν» μαζί με δυνάμεις των ΜΑΤ, προκάλεσαν σύγχυση στο Μαξίμου καθώς αντελήφθησαν (αντίθετα με τα προσδοκώμενα) πως ένα ακόμη «αγκάθι» τραυμάτισε την ήδη αιμορραγούσα εικόνα της κυβέρνησης.
Ετσι ο Θ. Ρουσόπουλος - κατά τη λογική της «ζαρντινιέρας»- ισχυρίστηκε πως «διαδοχικά διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν μπει μεταξύ των ομάδων Χρυσαυγιτών και αριστεριστών, προκειμένου να αποφευχθεί να έρθουν σε επαφή για να μη γίνουν συγκρούσεις και να μην έχουμε τραυματίες». Στην προσπάθεια αυτή, είπε, «αναλώθηκε όλο το έργο της Αστυνομίας», ενώ ερωτηθείς αν υπήρξε συνεργασία αστυνομικών και μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης, υποστήριξε ότι «ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει συνεργασία τέτοιου είδους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας δήλωσε σιβυλλικά «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο», ενώ αναγκάστηκε να σημειώσει πως «η κυβέρνηση και κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος», από την εικόνα του κέντρου της Αθήνας το Σάββατο. Παρά ταύτα υποστήριξε πως ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, αφού «η αστυνομία είχε πάρει τα μέτρα της, αναπτύσσοντας ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» και έκανε ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα και υπό την απειλή η «αλλαγή» της ατζέντας να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην κυβέρνηση, αποφασίστηκε η εσπευσμένη κλήση του Κ. Χατζηδάκη στο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να μπουν στην... επικαιρότητα οι λεγόμενες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει υψηλά σε αυτή την προσπάθεια το ασφαλιστικό που θα ξανανοίξει την επόμενη εβδομάδα με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η παραχώρηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και η προοπτική ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. [Βλέπε "Οδυνηρή για την κυβέρνηση η αλλαγή πολιτικής ατζέντας", Ημερησία, 5/2/2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια: