Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Κύματα απεργιών!

H ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μμ.

Θα ακινητοποιηθούν για τρεις ώρες όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Επίσης, τροποποιήσεις των δρομολογίων των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιριών (Ολυμπιακές Αερογραμμές - Aegean Airlines) επέρχονται, λόγω της συμμετοχής της ΟΣΠΑ στην τρίωρη στάση εργασίας. Ακόμη, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην τρίωρη στάση εργασίας θα υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη πραγματοποιούν 48ωρη απεργία δικηγόροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί και φαρμακοποιοί και συνεχίζουν Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε μετρό και ΗΣΑΠ.

Οι απεργίες θα κορυφωθούν την επόμενη Τετάρτη, 19 του μηνός, με την πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Αύριο τα συνδικάτα θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: