Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Τεμαχισμένο το ΠΑΣΟΚ!

Μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας έστειλαν δεκάδες μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που αρνήθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να υπερψηφίσουν τις επιλογές Παπανδρέου για γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο.
Από τη μια πλευρά στενοχωριέται κανείς για τις εξελίξεις αυτές, αλλά από την άλλη πρέπει να οργίζεται με όλους αυτούς οι οποίοι, τέσσερις περίπου μήνες μετά την εκλογή του Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και λίγες μέρες μετά το Συνέδριο που υποτίθεται ότι σάλπιζε συμφωνία και ενότητα, θεώρησαν καλό να διαφωνήσουν με μια κεντρική επιλογή του Παπανδρέου.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που έβαλαν τον εαυτό τους στη θέση του θεματοφύλακα των αξιών του Κινήματος; Έπρεπε να είναι ανοιχτή και ονομαστική η ψηφοφορία και αν είχαν το θάρρος να εκτεθούν στα μάτια τουκόσμου. Τι πολιτική είναι αυτή, να τροφοδοτούν τους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης κι αυτοί να βάζουν στο χειρουργικό τραπέζι τον Παπανδρέου και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και να το τεμαχίζουν. Όμως μήπως ήδη είναι τεμαχισμένο το ΠΑΣΟΚ σε πολλά κομμάτια;
Ευθύνεται ο Παπανδρέου διότι δεν κατάφερε να συνθέσει τις αντιθέσεις, δεν επιδίωξε να ενσωματώσει εκείνους που στράφηκαν εναντίον του στις εκλογές της ΙΙης Νοεμβρίου. Ελέγχεται για ορισμένα ζητήματα. Αλλά, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ο Παπανδρέου είναι τόσο δυνατός που θα τα ξεπεράσει. Από τη στιγμή που νιώθουμε όλοι ότι παγιώνεται το ποσοστό του Συνασπισμού σε κάποια υψηλά επίπεδα, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το παιχνίδι από τώρα.
Η εμμονή -επαναλαμβάνω- και του Παπανδρέου και ορισμένων στελεχών στη συνεργασία με τον Συνασπισμό είναι ένα τραγικό λάθος! Αυτή η θέση υπαινίσσεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη αδυναμία από μόνο του να φέρει σε πέρας την αλλαγή που επιθυμεί ο ελληνικός λαός. Είναι μπούρδες τα σενάρια για διπολισμούς. Το ΠΑΣΟΚ να δώσει αυτοπεποίθηση στους ψηφοφόρους του, να τους βάλει μέσα στο παιχνίδι.
Ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν κοροϊδεύουν και τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Προχθές το είπε ξεκάθαρα πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Συνεργασία θα γίνει μόνον με τις κοινωνικές δυνάμεις που διαδηλώνουν στους δρόμους κατά της κυβέρνησης! Δηλαδή, αυτές οι δυνάμεις είναι αδέσποτες; Ο νεαρός Τσίπρας έχει αρχίσει να μιλάει αγοραία: "Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε..."!

Δεν υπάρχουν σχόλια: