Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Ο Τσίπρας ζει στον δικό του κόσμο!

Στην εκτενή κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι έφυγε από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βαθιά προβληματισμένος, γιατί όπως είπε, πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα με τόσο μεγάλη και σημαντική ιστορία που τη σεβόμαστε, ένα κόμμα που ενέπνευσε στο παρελθόν χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, ένα κόμμα που αφουγκράστηκε τη βαθιά επιθυμία του λαού για ριζοσπαστικές αλλαγές και που ακόμη και σήμερα έχει στις τάξεις του αγωνιστές, να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω του.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έξω η κοινωνία βράζει, έξω χαλάει ο τόπος, έξω οι συσχετισμοί ανατρέπονται, έξω ο συναινετικός δικομματισμός καταρρέει και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λες και γίνεται σε θερμοκήπιο, λες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί σε μία γυάλα αποστειρωμένη, ψάχνει να ανακτήσει τη χαμένη αυτοδυναμία του, ενώ απαντώντας και πάλι στο θέμα της συνεργασίας είπε: "Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ΠΑΣΟΚ σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά, αλλά δεν θα πάρουμε".
Εγώ λέω ότι ο κύριος Τσίπρας, το αγαπημένο παιδί των δημοσκόπων, των μέσων ενημέρωσης και του κατεστημένου που διψάει για τη χαμνένη νιότη του, ζει στον δικό του κόσμο. Ή δεν ακούει, ή δεν διαβάζει, ή δεν βλέπει το πάθος ενός κόσμου που θέλει την αλλαγή! Αλλά η "επιχειρηματολογία" του κ. Τσίπρα είναι έωλη και στη βάση της στηρίζεται σε μια ηθελημένη παρανόηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην κοινωνία, το συνέδριο είναι ένα θερμοκήπιο, αλλά θερμοκήπιο ανταλλαγής ιδεών, απόψεων, διαφωνιών, ένας ζωντανός κόσμος που ψάχνει τους τρόπους για την ανατροπή της Δεξιάς. Η έκφραση του κ. Τσίπρα "...αλλά δεν θα πάρουμε", είναι τουλάχιστον αγοραία και έκφραση που λέγεται στις παρέες είθτε φοιτητικές είναι αυτές είτε καφενειακές. Τον παρακολουθούμε τον κ. Τσίπρα όταν μιλάει. Είναι ανέμπνευστος, κοινότοπος, και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα "επικοινωνιακό πυροτέχνημα" που θα σβήσει. Όσο και να τον στηρίζουν για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς τα μέσα ενημέρωσης, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάττοντες αστέρες. Εγώ απλώς περιμένω πότε πάλι θ' αλλάξουν ονομασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: