Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΜΕ!

Μάθημα 1ον: ΕΙΔΗΣΗ είναι...
Κάπως
έτσι θα έπρεπε ν' αρχίζει η επιμόρφωση των δημοσιογράφων και κυρίως των τηλεοπτικών καναλιών. Διότι δεν είναι δυνατόν ν' ασχολούνται επί μήνες με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, να το γδέρνουν το ΠΑΣΟΚ για όσα έκανε ή δεν έκανε όταν κυβερνούσε τη χώρα, να αγνοούν το γεγονός ότι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να αναλύουν εις τα εξ ων συνετέθη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κριτικάρουν τον Παπανδρέου, να τον κομματιάζουν, να τον κοροϊδεύουν ή δήθεν να τον "σατιρίζουν" και τελικά όταν έρχεται η κορυφαία στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δείχνει να ξεφεύγει από την εσωστρέφεια και να χαράσσει νέους δρόμους, τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν ότι δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν ξέρουν τίποτε!
Το γεγονός ότι προσάραξε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι είδηση. Τό ότι σώθηκαν άπαντες οι επιβάτες είναι είδηση. Εκεί όμως τελείωσε η είδηση! Από εκεί και πέρα έρχεται η σειρά του... ριάλιτι! Το να ασχολείται ο Ευαγγελάτος στον Αντέννα επί είκοσι (20) λεπτά με το θέμα και να αγνοεί το ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΠΑΣΟΚ, την κορυφαία αυτή διαδικασία ενός κόμματος εξουσίας, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των ΜΜΕ!
Αλλά όλοι οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι και σταθμοί χθες έδειξαν ότι ηθελημένα δεν ασχολούνται με τις πραγματικές διαστάσεις του πολιτικού αυτού γεγονότος που είναι το ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΠΑΣΟΚ. Κι όσο ασχολήθηκαν (και οι εφημερίδες) το συνέδεσαν με το αν πήγε ή δεν πήγε ο Τσίπρας, τι είπε ο Τσίπρας, αν έδωσε το χέρι του ο Παπανδρέου, αν πρότεινε συνεργασία στον Συνασπισμό κ.λπ. Ο Παπανδρέου είπε εκπληκτικά πράγματα, έθιξε ένα σωρό ζητήματα που αλλάζουν το τοπίο κι αυτοί ασχολούνται με την μοτοσικλέτα του Τσίπρα...
Λέει ο σοφός λαός: Όταν δεν πρέπει βρέχει και το Μάη δροσολογάει! Ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ όταν γουστάρουν. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ κάνει τα μεγάλα βήματα για τη μεταμόρφωσή του, αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. Αλλά, θα συνεχίσω αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: