Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αιχμές εναντίον του Κ. Μητσοτάκη για την περίοδο του 1965 (Αποστασία) αφήνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, επιχειρώντας παράλληλα να αποσείσει και τις δικές του ευθύνες.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Παρόν», ο έκπτωτος μονάρχης αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι η δράση του κ. Μητσοτάκη την περίοδο εκείνη σχετίζεται με την ηγεσία της Ενώσεως Κέντρου. «Ο κ. Μητσοτάκης πίστευε ότι θα ήταν ο διάδοχος στην ηγεσία της Ε.Κ. Η εμφάνιση, όμως, του Ανδρέα Παπανδρέου δημιούργησε νέες ανακατατάξεις. Ως ένας εκ των πρωταγωνιστών -όπως δήλωσε ο ίδιος- της πολιτικής κρίσης του 1965, έκανε τις επιλογές του, για τις οποίες θα τον κρίνει η Ιστορία», λέει ο Κωνσταντίνος.
Ο τέως βασιλιάς:
* Αντικρούει τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι όρκισε πρωθυπουργό τον Νόβα πριν παραιτηθεί ο Γεώργιος Παπανδρέου και τονίζει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί προβάλλεται αυτός ο ισχυρισμός 42 χρόνια μετά.
* Σε μια προσπάθεια να κάνει αυτοκριτική, παραδέχεται ότι ήταν λάθος οι επιστολές που είχε στείλει στον Γεώργιο Παπανδρέου και προσθέτει ότι θα έπρεπε να είχε καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να τον πείσει να μην παραιτηθεί.
* Αποκαλύπτει ότι, μετά την πτώση της κυβέρνησης Παρασκευόπουλου, ο τότε πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος του είχε προτείνει να αναστείλει ορισμένα άρθρα του Συντάγματος και να θέσει σε ισχύ το νόμο περί «καταστάσεως πολιορκίας», κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά να υιοθετήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: