Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΝΤΟΛΗ

Ομιλία Γ.Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη, καθαρή και νικηφόρα εντολή ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις 11 Νοεμβρίου, μιλώντας σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο "Ιβανώφειο" της Θεσσαλονίκης.

Ο Γ.Α. Παπανδρέου χρησιμοποίησε πολλές φορές τις λέξεις ανατροπή και αλλαγή για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου και πρόσθεσε ότι το νέο ΠΑΣΟΚ θα ανήκει στο λαό, θα είναι ελεύθερο και αυτόνομο από κάθε εξωθεσμικό κέντρο, θα είναι ταγμένο να εκφράζει αυθεντικά και γνήσια το λαό.

Το ΠΑΣΟΚ θα έχει σαφή και καθαρή ταυτότητα και θέσεις, θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, και θα συγκρούεται διαρκώς με τη συντήρηση και τον κακό του εαυτό, τόνισε ο Γ.Α. Παπανδρέου υπό τους ήχους συνθημάτων όπως "σελίδα νέα στα χνάρια του Ανδρέα".

Ο Γ.Α. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας θα είναι ένα κίνημα αρχών και αξιών και όχι των αρχόντων και προυχόντων και πρόσθεσε ότι η νίκη του στις εκλογές δεν θα έρθει ως προσωπικό κατόρθωμα ενός ηγέτη, αλλά ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και κατάκτησης ενός πανταχού παρόντα και συμμέτοχου λαού. Επίσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει αντιπολιτευτική τακτική που δεν θα αναδεικνύει σε δικά του πρότυπα τα πρότυπα των αντιπάλων του, δεν θα ζηλεύει τους αρχηγούς της δεξιάς και δεν θα προτείνει τη μίμησή τους. "Δεν θέλουμε να μιμηθούμε τη δεξιά" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γ.Α. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τη δεύτερη ευκαιρία που της έδωσε ο λαός και την χαρακτήρισε κυβέρνηση επισφαλών ισορροπιών, διαρκών συμβιβασμών, μειωμένων ικανοτήτων και επικίνδυνων χειρισμών.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ, ο Γ.Α. Παπανδρέου επέρριψε "όλη την ευθύνη για το πρόβλημα όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό" τονίζοντας ότι η προκλητική αδιαλλαξία των Σκοπίων είναι η προδιαγεγραμμένη συνέπεια των χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή. Και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό ανέφερε "αυτή την αδιαλλαξία των Σκοπίων την επιτρέψατε εσείς κύριε Καραμανλή".

Προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην ψάξει να βρει συνενόχους στην αποτυχία της και να μην προσπαθήσει να μετατοπίσει τις ευθύνες της για τις κρίσιμες αποφάσεις στον ελληνικό λαό, ενώ χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πρωτοβουλίες του κ. Νίμιτς και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ακολούθησε την τακτική της απόλυτης σιωπής, εκεί που έπρεπε να ορθώσει το ανάστημά του. [Πηγή ΑΠΕ, 31/10/2007]


2 σχόλια:

animalis είπε...

Θέλουμε ένα αρχηγό, που να μας αφουγκράζεται και αυτό θα γίνει μέσα απο τη διαδικασία της 11 Νοεμβρίου.
Δυστυχώς κάποιοι άρχισαν να αμφισβητούν την εκλογική διαδικασία και το δικαίωμα των πολιτών να εκφράσουν την επιλογή τους.
Τι φοβούνται άραγε;

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Ας την αμφισβητούν. Γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι είναι χαμένοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι βέβαιο ότι μετά τις 12 Νοεμβρίου όλοι θα δουν ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ, που μόνο με τον Γιώργο έχει μέλλον.