Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ... ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ!

Αφού αναρωτήθηκε «ποιος θέλει την εξουσία;», επιτέθηκε σε κορυφαία στελέχη του Κινήματος, οι οποίοι στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου και επικαλούμενος τη θεωρία της αλεπούς, που «όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια», είπε: «Είναι ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ διψασμένο από εξουσία; Γεμίσαμε με όψιμους, μέσης ηλικίας αντιεξουσιαστές, χορτασμένους, οι οποίοι αφού ήταν επί 20 χρόνια υπουργοί, έχουν την άνεση να αδιαφορούν για την εξουσία και συνασπίζονται μήπως έρθει κάποιος και αλλάξει την κατάσταση οπότε φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς ρόλο; Αυτό, πρόσθεσε, είναι το ΠΑΣΟΚ των βολεμένων μεγαλοστελεχών. Αλλά ας μη φοβούνται, για όλους υπάρχουν ρόλοι...».

Απέκλεισε τον κίνδυνο της διάσπασης («είμαστε εμβολιασμένοι», είπε), σημειώνοντας όμως ότι το ερώτημα είναι αν θα έχουμε προοπτική νίκης ή συρρίκνωσης. Αφησε και την αιχμή του κατά της Αννας Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι «με ενοχλούν οι προσωπικές στρατηγικές» και οι λογικές των ελεύθερων προξενητών που γυρεύουν το ρόλο τους, «εκτός κι αν το πρόβλημα ήταν να απαλλαγούν από εμένα για να πετύχουν αργότερα τους στόχους τους...».

Χθες το πρωί στο Μέγκα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου και της Α. Διαμαντοπούλου. «Κάποιοι θέλουν να γλιτώσουν από μένα για να καθαρίσουν το τοπίο μετά», είπε και τόνισε:

«Δεν είναι υπεύθυνη θέση να λέει ο κ. Παπανδρέου ότι ωρίμασε στα 56 του χρόνια και μετά από 27 χρόνια βουλευτής και 20 χρόνια υπουργός», ενώ υποστήριξε ότι οι "βαρόνοι" περιμένουν τον Παπανδρέου στη γωνία».

Για την Α. Διαμαντοπούλου αναρωτήθηκε: «Είναι ψυχαναλύτρια και λέει ότι ο Παπανδρέου έχει μεγαθυμία; Τον έβαλε στο ντιβάνι και τον εξέτασε; Αυτές είναι υπεκφυγές». (Ελευθεροτυπία, 8/11/2007)
Μα είναι δυνατόν να θέλει να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ και μετά την επικράτηση του Παπανδρέου; Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του έχουν αγγίξει τα όρια της κακοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: