Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ... ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΣ!


Στα επιχειρήματα που προτάσσουν, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, οι δύο συνυποψήφιοί του απάντησε, επί της ουσίας, χθες ο Κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Flash». «Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ ούτε τη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: «Μ' αυτό το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος θα χάσει στις επόμενες εκλογές ό,τι και να γίνει. Μόνος του ο Γ. Παπανδρέου να διασφαλίσει την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ούτε ότι έχει τη δυνατότητα ούτε τη διαδρομή μπορεί να κάνει».

Τόνισε ότι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο χαρισματικός και να είναι, δεν μπορεί μόνος του να σέρνει το τρένο και ότι μόνο το συλλογικό ΠΑΣΟΚ, που θα αλλάξει εκ βάθρων τη σημερινή δομή και τις λειτουργίες του, μπορεί να τα διασφαλίσει αυτά. Άφησε αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι, αν ήταν στη θέση του το βράδυ των εκλογών, θα συγκαλούσε Πολιτικό Συμβούλιο και θα προκήρυσσε συνέδριο σε τρεις μήνες, ώστε να γινόταν διάλογος με νηφαλιότητα. «Εκεί θα λέγαμε τις απόψεις μας, θα παίρναμε τις αποφάσεις μας, θα αλλάζαμε το καταστατικό μας, θα εκλέγαμε τα όργανά μας τα συλλογικά και θα πηγαίναμε μετά σε εκλογή προέδρου, στη βάση αυτών των αποφάσεων», τόνισε.
Ακόμη μιλώντας χθες, σε πρωινή εκπομπή του «Mega», υπογράμμισε: «Ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ. Να φύγουν μόνοι τους μπορούν. Να διασπάσουν δεν μπορούν με κανένα τρόπο». Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ποσοστό που θα πάρει θα είναι διψήφιο. «Θα πάνε στις κάλπες σκεπτόμενοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που θα πουν -πρόσθεσε μεταξύ αστείου και σοβαρού- ούτε ΝΑΤΟ ούτε Βαρσοβία. Το ΠΑΣΟΚ στους ΠΑΣΟΚους».
[Μ.Δ., Ελευθεροτυπία, 7/11/2007]
Αυτά διάβασα στην Ελευθεροτυπία και μου σηκώθηκε πάλι η τρίχα... κάγκελο! Τι θέλει ο Σκανδαλίδης; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Κάποια στιγμή νομίζω πως είπε ότι θα τοποθετηθεί υπέρ του ενός ή του άλλου στον δεύτερο γύρο! Μα ποιον "δουλεύει"; Αφού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις-ενδείξεις, δεν θα υπάρξει Β΄ γύρος και ο Παπανδρέου θα βγει από την πρώτη Κυριακή! Συνεπώς πότε θα πάρει θέση; Κι αυτό "το ΠΑΣΟΚ στους Πασόκους" - τι εννοεί ο ποιητής; Οι άλλοι δυο δεν είναι ΠΑΣΟΚ και είναι μονάχα ο Σκανδαλίδης; Κώστα, σε σκεπτόμενους ανθρώπους απευθύνεσαι και όχι σε κάφρους. Θα σου θυμίσω τους καβαφικούς στίχους:
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα / που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι / να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος το 'χει / έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα / πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησή του
...
Εσύ κι ο Βενιζέλος καθημερινά δεν κάνετε τίποτε περισσότερο από το γεμίζετε τις φαρέτρες των αντιπάλων, ώστε την άλλη μέρα στις επιθέσεις τους θα χρησιμοποιούν τα δικά σας λόγια και επιχειρήματα. Λοιπόν, πάρε μια απόφαση πριν την Κυριακή για να σωθείς! Αλλά, πάλι, τι να πω; Εσύ δεν πήρες τη σωστή θέση όταν οι Τσουκάτοι κλείσανε την ΕΞΟΡΜΗΣΗ και θα την πάρεις τώρα: Κώστα, μάλλον έκανα λάθος με σένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: