Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ΑΥΤΟΙ... ΚΙ ΕΜΕΙΣ!


Βασίλης Μουλόπουλος
Εχω πλέον πειστεί απόλυτα ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συνωμοσία που εξυφαίνεται με επιμονή και υπομονή και η οποία, όπως αρμόζει σε κάθε συνωμοσία που σέβεται τον εαυτό της, έχει σχεδιαστεί από κάποια εξωθεσμικά κέντρα αλλά έχει την επιχειρησιακή βάση της σε κέντρα υπεράνω πάσης υποψίας, όπως οι ηγετικές ομάδες των δύο ΠαΣοΚ (που εμφανίστηκαν επισήμως στην πολιτική σκηνή την επομένη των εκλογών) με στόχο τη διάλυσή του. Θεωρίες συνωμοσίας, θα μου πείτε. Ισως. Αλλά εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τον πόλεμο που κηρύχθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Γιάννης Πρετεντέρης
Προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κατήγγειλε, μιλώντας στη Χαλκίδα «σχέδιο διάλυσης του πολιτικού συστήματος». Η καταγγελία πέρασε στα ψιλά και δεν δόθηκε καμία συνέχεια ούτε από άλλους ούτε από τον ίδιο τον καταγγέλλοντα. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε νέα συνωμοσία των «συμφερόντων», αλλά το γεγονός είναι περίεργο. Διότι μια τέτοια καταγγελία δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά σοβαρή. Οχι μόνο επειδή ο καταγγέλλων είναι πρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος, άρα σίγουρα ξέρει για τι μιλάει και ασφαλώς διαθέτει στοιχεία που το τεκμηριώνουν.
ΣΧΟΛΙΑ: Μια διευκρίνηση: Με τον Βασίλη Μουλόπουλο γνωριζόμαστε, από την εποχή που δούλευε ως "υλατζής" στην "Εξόρμηση" - και ήταν πολύ καλός... Δεν έχω κάτι προσωπικό - απλώς οι ενστάσεις μου τώρα έχουν σχέση με το γραφτό του ή τα γραφτά του που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν στήσει στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ και, επαναστατικώ δικαίω, ο Βασίλης κρίνει με προκρούστεια λογική, πολιτικούς και πολιτικές.
Είναι φανερό πλέον ότι η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ έχει σχεδιάσει με επιμέλεια την απαξίωση του Παπανδρέου. Αν διαβάσετε τα άρθρα των παραπάνω αρθρογράφων, θα διαπιστώσετε ότι έχουν ως αφετηρία τους το ίδιο σκεπτικό: Την χαλιναγώγηση και την κατεύθυνση της λεγόμενης κοινής γνώμης - εν προκειμένω θα λογαριάζαμε ως "κοινή γνώμη" τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Τι, λοιπόν, κι αν βρίσκονται σε θέση αντίρροπη προς τις παρορμήσεις της κοινής γνώμης, οι αρθρογράφοι της εφημερίδας αυτής που την μεθεπομένη των εκλογών κάλεσε των Παπανδρέου να παραιτηθεί, επιχειρούν με λεκτικά άλματα, σοφιστικά επιχειρήματα και χαμηλού επιπέδου σχήματα, να ρυμουλκήσουν στη δική τους λογική τούς αναγνώστες. Εμείς απλώς θα έπρεπε να εφαρμόσουμε το wait and see που πάντοτε εφάρμοσαν οι Άγγλοι πολιτικοί. Το αν οι ροπές της κοινής γνώμης εμφανίζουν συνεχείς ταλαντεύσεις, είναι ακριβώς κάτω από την επήρεια των δημοσιευμάτων τύπου Πρετεντέρη, Μουλόπουλου κ.α. όπως επίσης και "ειδήσεων" τύπου Mega!
Σε μια κοινωνία, στην οποία υπάρχουν αποθέματα ηθικής, θα λέγαμε ότι ο Τύπος και οι λειτουργοί του έχουν αποστολή να συμβάλλουν στο να λειτουργεί αυτή η κοινωνία ως ένα μικρό κοινοβούλιο. Ο καθένας λέει τις απόψεις του, γίνεται αντίκρουση κ.λπ. Αλλά εδώ δεν εκτίθενται απόψεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια στάση στην οποία εμφιλοχωρούν η υποκρισία, και η κακεντρέχεια, με υπαινιγμούς που δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό για τον οποίο η ίδια η εφημερίδα επαίρεται ότι... καλλιεργεί!
Wait and see
... Περιμένετε, λοιπόν, και θα δείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: