Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ!

Εκρηξη Πάγκαλου

«Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε καταντήσει έτσι. Ήλπιζα ότι η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα ήταν ο πάτος, αλλά δυστυχώς δεν ήταν ο πάτος, υπάρχουν και χειρότερα. Χθες ο κ. Νεράντζης, ο διαβόητος πλέον κύριος Νεράντζης, κράτησε τη συνεδρίαση μέχρι τις 7 για να διαρρεύσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να μην είναι δυνατόν να γίνει η πρόταση και η ονομαστική ψηφοφορία. Παρόλα αυτά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάθισαν εκεί επί 9 ώρες στα έδρανα της Βουλής και πέτυχαν τον στόχο τους», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Αlpha 989, αναφερόμενος στην προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.

«Το ΠΑΣΟΚ -σημείωσε ο Θ. Πάγκαλος- πέτυχε κάτι που κανείς δεν σχολιάζει. Μια σπανιότατη κοινή στάση Συνασπισμού και ΠΑΣΟΚ, κοινή πρόταση ψηφοφορίας επί της σκανδαλώδους διάταξης με την οποία ο κ. Αλογοσκούφης επιδοτεί την Alpha Bank για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει με 1 δισ. ευρώ και αυτή η κοινή ψηφοφορία θα γίνει την Τρίτη, γιατί χθες η ΝΔ δεν είχε πλειοψηφία στη Βουλή και επαίσχυντα, με τα βρακιά κάτω, σηκώθηκαν και έφυγαν από τη Βουλή και διέκοψαν τη συνεδρίαση για να κάνουν την ψηφοφορία την Τρίτη. Αυτό το πέτυχε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Συνασπισμό με μια πρόταση που είχαμε υπογράψει από κοινού».

Αλλά ο Πάγκαλος αναφέρθηκε και στη στάση μερίδας του Τύπου που κάνει συνά λόγο για απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη «μάχη» του Ασφαλιστικού. Κι έτσι στο στόχαστρο του Πάγκαλου βρέθηκε η εφημερίδα «Το Βήμα», την οποία κατηγόρησε για απόπειρα ανάμειξης στα εσωτερικά ενός κόμματος με τρόπο πρωτοφανή για την ελληνική δημοσιογραφία.

«Βεβαίως μια εφημερίδα έχει πολιτικές απόψεις... και οι δημοσιογράφοι έχουν πολιτικές απόψεις, αλλά τέτοιου είδους ανάμειξη στα εσωτερικά ενός κόμματος και προσπάθεια δημιουργίας πραξικοπήματος για την επιβολή ηγεσίας, ποτέ δεν έχει σημειωθεί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Η παρέμβαση των συγκροτημάτων αυτών στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, θυμίζει ’65 και το ΄89»...
Είναι φανερό ότι ο Πάγκαλος έθιξε το τεράστιο ζήτημα του "πολέμου" που γίνεται προς το ΠΑΣΟΚ από ορισμένες εφημερίδες, όχι αντιπολιτευτικές, αλλά υποτίθεται της... συμπολίτευσης! Επ' αυτού τι έχουν να πουν οι διάφοροι πρετεντέρηδες που ακούνε μονάχα τη δική τους φωνή ή τη φωνή του κυρίου τους; Η προσπάθειά τους να μηδενίσουν την καθημερινή πολιτική πρακτική των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να στιγματιστεί. Όπως πρέπει να στιγματιστεί η μικροπολιτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας να περάσει τα σχέδιά της χωρίς κοινοβουλευτικές μάχες και με διάφορες αλχημείες. ΟΜΩΣ δε νομίζω ότι θα καταφέρει και πολλά πράγματα. Πόσο θα μπορεί να συνεχίζεται αυτή η τακτική της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: