Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου (στον Κ.Π. Παπαδιοχο) στην Καθημερινή (4/11/2007). Μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή ηγεσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει με συνέντευξή του στην «Κ» αποφασισμένος να συγκρουστεί «με συμφέροντα και πρόσωπα που αμφισβητούν την αυτονομία της πολιτικής». Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι δεν θα επαναλάβει σφάλματα της προηγούμενης τριετίας και αποκαλύπτει ότι το βράδυ των εκλογών «θύμωσε με τον εαυτό του, γιατί στο όνομα μιας επίπλαστης ενότητας νόθευσε την εντολή «να τα αλλάξει όλα»». Ιδού μερικά αποσπάσματα:

— Καταγγείλατε τις τελευταίες εβδομάδες υπονομευτικές πρακτικές και προσωπικές στρατηγικές. Κάποιους «φωτογραφίζατε». Θα ήθελα να σας ρωτήσω ευθέως. Πρόσωπα όπως οι κ. Λοβέρδος, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος και Βερελής, αλλά και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, θα έχουν θέση στα ηγετικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση επανεκλογής σας;

— Θα έχουν τη θέση που αναλογεί σε κάθε στέλεχος στο πλαίσιο της νέας αξιοκρατικής συλλογικότητας και της αυθεντικής ενότητας θέσεων και συμπεριφορών που θα προκύπτει από την εντολή της 11ης Νοεμβρίου.

— Καταγγείλατε, επίσης, ότι συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν τα έχετε κατονομάσει, και γιατί το πράττετε τώρα, και όχι στην προηγούμενη τριετία; Επίσης, ο κ. Βενιζέλος αφήνει να εννοηθεί πως εσείς υπήρξατε ο «ευνοημένος» των ίδιων συμφερόντων το 2004 και έτσι πήρατε την ηγεσία, χωρίς αντίπαλο.

— Αν είχα πάρει την ηγεσία ως εκλεκτός των συμφερόντων δεν θα είχα πάρει την εντολή του 2004 ούτε θα είχα εισαγάγει τις δημοκρατικές διαδικασίες που δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να τη διεκδικήσει.

Οσο για την ονοματολογία των συμφερόντων σε μια χώρα που όλοι γνωριζόμαστε, διαβάζουμε και βλέπουμε, θα ήταν μια περιττή μικροπολιτική αναφορά. Η ουσία είναι η προστασία της δημοκρατίας εδώ και διεθνώς από την κηδεμονία του χρήματος και των εξωθεσμικών κέντρων που κάνουν κενό γράμμα το άρθρο του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι η εξουσία προέρχεται από τον λαό κα ασκείται υπέρ αυτού και του έθνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: