Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

"Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης, που άνοιξε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει κλείσει. Ωστόσο, τα ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα του αντιδικτατορικού αγώνα εξακολουθούν να παραμένουν και θα παραμείνουν επίκαιρα, έχοντας προσλάβει ήδη νέο περιεχόμενο", αναφέρει στο μήνυμά του για την 34η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το ΠΑΣΟΚ. Παρουσιάζοντας τα νέα ζητήματα της εποχής, αναφέρει: "Μία νέα Εθνική Στρατηγική, που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και προασπίζει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε επιβουλή. Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, που σέβεται και αναδεικνύει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το περιβάλλον και επενδύει στον άνθρωπο, στην γνώση και την καινοτομία. Δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους τους Έλληνες και κατάκτηση των νέων τεχνολογιών.
Ένα νέο σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που εξασφαλίζει τη στήριξη και υποστήριξη των αδυνάτων και την ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Ενίσχυση και διεύρυνση των θεσμών της συμμετοχικής δημοκρατίας με συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις και κοινωνικό έλεγχο. Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας. Κυρίως όμως, απαιτούν την καθημερινή μάχη για την κατάκτηση της αυτονομίας της πολιτικής και των πολιτικών απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα, οικονομικά συμφέροντα και στην μιντιοκρατία".

"Αυτόν τον αγώνα το ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένο να δώσει για να προστατέψει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του Ελληνικού λαού, απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ., με τις αντιλαϊκές της πολιτικές, να απαξιώσει τους κοινωνικούς αγώνες και να ευνοήσει τους λίγους έναντι των πολλών".

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έκανε την παρακάτω δήλωση: Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Το πνεύμα της εξέγερσης, το πνεύμα της ανατροπής, είναι πάντα επίκαιρο. Ο αγώνας για τη δημοκρατία, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, είναι πάντα επίκαιρος. Και σήμερα, για την ανατροπή, την αλλαγή, ενός πολιτικού συστήματος που δεν εκφράζει γνήσια τις ανάγκες του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: