Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ...


Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την ανακοίνωση του 25% των αποτελεσμάτων, έκανε τη δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν αθρόα σε μια γιορτή της δημοκρατίας και απέδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες στιγμές μπορεί να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει μπροστά. Θέλω να συγχαρώ το Γιώργο Παπανδρέου για την εκλογή του. Έχουμε ισχυρό Πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη. Σε ό,τι με αφορά θα κάνω αυτό που πάντοτε με συνέπεια έκανα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ στην νικηφόρα πορεία. Στην σύντομη αυτή περίοδο διατύπωσα τις απόψεις και τις προτάσεις μου για την αναγέννηση του Κινήματος και την Κυβερνώσα Αριστερά. Διαπίστωσα τη σημαντική δύναμη που έχουν στη βάση του Κινήματος. Θα τις υπηρετήσω και θα τις υπερασπιστώ. Εξάλλου για μένα από την αρχή ξεκαθάρισα ότι η 11η Νοεμβρίου δεν είναι το τέλος της διαδρομής άλλα η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Δώσαμε μαζί μια μάχη ήθους και συνέπειας που τιμά τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής μας παράταξης. Το ταξίδι συνεχίζεται συναρπαστικό και από σήμερα πιο αισιόδοξο».

Κώστα, πότε κατάλαβες ότι έχουμε ισχυρό Πρόεδρο; Να σου πω μπράβο για το πολιτικό σου κριτήριο;

Εγώ όμως δεν κατάλαβα τι επιδίωκε ο Σκανδαλίδης με τη συμμετοχή του σ’ αυτό τον αγώνα. Ήθελε να το παίξει «λαγός»; Το αρνήθηκε. Ήθελε να πλασαριστεί στη νέα εποχή. Μάλλον κι αυτό το αρνήθηκε. Δεν μπόρεσα να καταλάβω, αφού όσοι τον ψήφισαν ήταν βέβαιο ότι θα ψήφιζαν τον Παπανδρέου. Συνεπώς, τι επιδίωκε ο Σκανδαλίδης; Να μειώσει το ποσοστό της νίκης του Παπανδρέου; Σιγά, τώρα, μην του έκανε τα μούτρα κρέας! Ωστόσο, για τον αγώνα που έκανε να κατακτήσει την προεδρική καρέκλα, θα του χαρίσω το σκαμπό που βλέπετε…

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος Μπάστας είπε...

Από Μπάστα Κων/νο
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.