Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

ΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ...

Οι χειροκροτητές του Βενιζέλου στη συνδιάσκεψη - όπως μου επισήμανε ο φίλος μου ο Λευτέρης ο Ιγγλέζης - ήσαν ένας κι ένας! Δηλαδή, κατά την περίοδο του "εκσυγχρονισμού κατείχαν κρατικές ή κυβερνητικές θέσεις. Καταλαβαίνει κανείς γιατί συσπειρώθηκαν. Όταν κάποιοι μιλάμε και γράφουμε για τα στελέχη εκείνα που "αρρώστησαν" από τις ασθένειες του "κυβερνητισμού" και του "καθεστωτισμού", ξέρουμε τι λέμε. Ο ίδιος ο Βενιζέλος, σε όποιο υπουργείο πήγαινε, με πούλμαν κουβάλαγε τους συνεργάτες του. Δηλαδή δεν άφηνε... ρουθούνι για ρουθούνι. Λες και οι προηγούμενοι υπουργοί ήσαν άλλου κόμματος! Θα ρωτούσε - εάν ζούσε σήμερα ο Ροϊδης - : "Πού θέλουσιν καταταχθή οι οπαδοί αυτού, ων εργάζεται μόνον το στόμα εις το λειβάδιον του προϋπολογισμού;" Ας απαντήσει ο καθένας κι ας κατατάξει όπου θέλει τους οπαδούς του Βενιζέλου...
Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι ότι ο Παπανδρέου πάλι θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος θα πρέπει να πάρει μια μεγάλη καθαρή απόφαση: Να τα δώσει όλα, καθώς λέμε, για να κερδίσει πάλι το ΠΑΣΟΚ και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του αλλά και ολόκληρου του λαού, ώστε στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, να βγει πρώτο κόμμα, και δίχως δεκανίκια. Ο Βενιζέλος θα πρέπει να διαψεύσει όλες εκείνες τις Κασσάνδρες που μιλούσαν πάντα για τη δημιουργία ενός "τρίτου" κόμματος που θα εξουδετέρωνε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και η δημιουργία αυτού του κόμματος ήταν (δεν ξέρω αν ακόμα θα εξακολουθήσει να είναι) στα σχέδια εκείνων των οικονομικών (εκδοτικών ή εργολαβικών) συμφερόντων που δεν μπορούν να φανταστούν ανεξάρτητα πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητη πολιτική στη χώρα μας.
Ο Παπανδρέου έχει δώσει πολλές φορές δείγματα του ενωτικού κλίματος που θέλει να επικρατήσει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κι όλοι οι φίλοι του Κινήματος είναι βέβαιο ότι θα ξεχάσουν κακές στιγμές και κουβέντες και όλοι μαζί θα προχωρήσουν συντεταγμένοι στη μεγάλη μάχη για να φύγει επιτέλους η Δεξιά από την εξουσία - μια Δεξιά αντιλαϊκή, αντικοινωνική, άσχετη από κυβερνητική διαχείριση, με έναν Καραμανλή συνεχώς ψευδόμενο και απόντα από τη ζωή του τόπου, με στελέχη ανίκανα, κοιμισμένα και παμπόνηρα - τώρα που πιάσανε στασίδι, δεν φαίνεται να θέλουν να το αποχωριστούν... Τον άκουσα σήμερα τον Βενιζέλο να λέει ότι κι αν ακόμη χάσει (καλά, δεν το έχει χωνέψει ότι θα έρθει δεύτερος και καταϊδρωμένος;), θα παραμείνει κ.λπ. Μένει, λοιπόν, να αποδείξει την καθαρότητα των λόγων του.
Θα βάλω και το βιντεάκι από την αποθεωτική υποδοχή του Παπανδρέου στη Συνδιάσκεψη. Αξίζει να το δείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: