Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

ΜΗΝΥΜΑΤΑ...

Δηλαδή, τι θ' ακολουθήσει τώρα; Εννοώ, ότι διαβάζοντας το "Μήνυμα" στην πρώτη σελίδα του Βήματος, μ' έπιασε σύγκρυο! Διαβάστε το:
Η ηγεσία του ΠαΣοΚ είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί ότι οι παρατεταμένες εσωκομματικές διαδικασίες μόνο φθορά θα φέρουν. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία πολλοί σύνεδροι αδιαφόρησαν και δεν προσήλθαν στην Εθνική Συνδιάσκεψη να ακούσουν τους τρεις υποψήφιους προέδρους. Χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να γεμίσουν οι κερκίδες του σταδίου (και με μη συνέδρους) και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Δεν δίνει μόνο η κοινωνία σήματα. Το ίδιο το κόμμα στέλνει το μήνυμά του.
Είναι καιρός για σχολιασμούς; Μόνο που θα σημειώσω ευγενικά πως - σύμφωνα με τον Εμμανουήλ Ροϊδη - εις εκάστου έθνους την ιστορίαν απαντώνται εποχαί τινες κατά τα οποίας το ηθικόν φρόνημα του λαού εξεγείρεται ως εκ μακρού ληθάργου και λαύρον επιπίπτει κατά της πληθυνθείσης, ενώ εκοιμάτο, αισχρότητος και διαφθοράς. Τοιούτον τι συνέβη εν Γαλλία κατά περίοδόν τινα της πρώτης επαναστάσεως. Ο λαός εκείνος υπό τοσούτου κατελήφθη προς την αρετήν προσκαίρου ενθουσιασμού και μίσους προς τας καταχρήσεις, ώστε εμαστίγωσε δημοσία γυναίκα τινα, διότι απέκοψεν εν μόνον ρόδον εκ του βασιλικού κήπου. Κατά τας τοιαύτας εποχάς και αυτοί και οι μάλλον πεπωρωμένοι υποκύπτουσιν εις το ρεύμα του εξαγνίζοντος τούτου χειμάρρου της κοινής γνώμης...
Αυτός ο χείμαρρος της κοινής γνώμης σήμερα πότε θα γίνει ποτάμι φουρτουνιασμένο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: