Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Βενιζέλος: έντιμα και ανέντιμα...

Ποιοι βρε Παπαδάκη, σου έχουν ζαλίσει τον έρωτα που λες πρωί-πρωί στον Βενιζέλο ότι είναι προς τιμήν του που δεν σου τηλεφώνησε; Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι ο Παπανδρέου σου τηλεφώνησε, ζητώντας σου να παρουσιαστεί στην εκπομπή σου (εκεί στον Αντέννα); Τι ανοησίες είναι αυτές; Εάν κάποιοι σε πιέζουν για να βγουν στην εκπομπή σου, να βγεις και να τους κατονομάσεις, αλλιώς η στάση σου είναι ελαφρώς προβοκατόρικη. Η αοριστία βλάπτει. Εντάξει, Γιώργο;
Ο Βενιζέλος βρίζει χυδαία τον Παπανδρέου, λέγοντας ότι ο ίδιος πολιτεύεται έντιμα! Δηλαδή, υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Παπανδρέου πολιτεύεται... ανέντιμα! Ανέντιμα είναι τα συνεχή "καρφώματα" κατά του Παπανδρέου. Και γι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ ο Βενιζέλος να έχει κοντά του το "όλον" ΠΑΣΟΚ.
Και μερικά ακόμη: Δεν μας εξηγεί ο Βενιζέλος πώς μέσα σε λίγες ώρες συντάχθηκαν μαζί του όλοι αυτοί οι "εκσυγχρονιστές" που διέσυραν το ΠΑΣΟΚ επί μια δεκαετία. Δεν μας λέει ακόμη, πώς θα νικήσει τον Καραμανλή, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον Ψωμιάδη (που παρουσιάζεται και ως φανατικός υποστηρικτής του) και τον Παπαγεωργόπουλο στη Θεσσαλονίκη - εκεί δηλαδή, που είναι το γήπεδό του!
Αλλά, αγαπητέ Γιώργο Παπαδάκη, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο Βενιζέλος άδειασε τα ταμεία του υπουργείου Πολιτισμού μοιράζοντας εκατομμύρια στην εκλογική του περιφέρεια μόνο και μόνο για να βγαίνει... πρώτος, και όχι για το "όλον ΠΑΣΟΚ" όπως συνηθίζει να λέει. Η ουσία είναι ότι θα έπρεπε να έχει κάνει ορθολογιστική οικονομική πολιτική σε όλη την ελληνική περιφέρεια και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτά σε απάντηση του Βενιζέλου που δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ των πελατειακών σχέσεων! Για να μην ζητήσουμε τους καταλόγους του υπουργείου Πολιτισμού με τα διατεθέντα χρήματα επί υπουργίας Βενιζέλου σε συλλόγους και διαφόρους άλλους φορείς... Θυμόμαστε, τότε, πόσο εξεμάνη οδιάδοχός του στο ΥΠΠΟ, ο Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά μετά έπεσε σιωπή για χάρη της κυβερνητικής ηρεμίας.
Στο μεταξύ ο Βενιζέλος έριξε στον αγώνα και τη σύζυγό του (και την κόρη του), κάτι που θυμίζει την περίπτωση Νατάσσας Παζαϊτη (που από νηπιαγωγός έγινε... γιατρός!). Δεν έχουμε τίποτε με την κυρία Μπακατσέλου, αλλά μην μας λέει ότι δεν γνώριζε την απόφαση του Βενιζέλου περί υποψηφιότητάς του! Υπάρχουν ζευγάρια αγαπημένα, όπως φαίνεται να είναι το ζεύγος Βενιζέλου, που να μην μιλάνε μεταξύ τους για όλα και να μην ζητάει ο ένας τη γνώμη του άλλου ειδικά και για κάποιες αποφάσεις που θα σημαδέψουν τη ζωή τους; Δεν είμαστε αφελείς... Είπαμε, είναι ο Βενιζέλος παρορμητικός αλλά όχι κι έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: