Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Καταλληλότερος!

Σε μια συνέντευξή στον Βασίλη Σκουρή (Έθνος, 12/10/07) ο δήμαρχος Παιραιά Παναγιώτης Φασούλας, είπε ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν μου άρε καθόλου η απάντησή του στην ερώτηση: Τυχόν επικράτηση του Γ. Παπανδρέου θα αποτελεί επιλογή ήττας για το ΠΑΣΟΚ;

«Επιλογή ήττας ή νίκης αυτό θα το δείξει η ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος έχει ταυτιστεί όχι τόσο με την έννοια της ήττας όσο με τη συρρίκνωση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ. Ομως, εγώ και όλα τα στελέχη, εάν επανεκλεγεί ο σημερινός πρόεδρος, θα είμαστε στο πλευρό του επιδιώκοντας νίκες. Αλλωστε, εγώ δεν έχω απαξιώσει τις ιδέες του προέδρου ούτε αμφισβήτησα ποτέ την πρόθεσή του να φέρει νίκες...»
Φίλτατος ο Παναγιώτης, αλλά φιλτέρα η αλήθεια. Ο Βενιζέλος, ο Σκανδαλίδης, ο Χρυσοχοϊδης, ο Λοβέρδος, ο Νεονάκης, ο Πάχτας, η Αποστολάκη, η Συλβάνα και διάφορα άλλα στελέχη, δεν φέρουν καμιά ευθύνη; Μην τρελαθούμε! Βγάζουν όλοι την ουρά τους απ' έξω και δείχνουν τον Παπανδρέου.
Ο Βενιζέλος δεν έχει ευθύνες που επί δυο (ή τρεις;) συνεχόμενες τετραετίες χάνεται η νομαρχία και ο δήμος Θεσσαλονίκης; Δεν μπόρεσε να νικήσει ένα Ψωμιάδη ή έναν Παπαγεωργόπουλο και νομίζει ότι μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή;
Είναι τεράστιο λάθος αυτή η επιχείρηση απαξίωσης του Παπανδρέου. Δυστυχώς, έδωσε την ευκαιρία σε συντρόφους τους οποίους πιστεύαμε και εκτιμούσαμε, να εκδηλώσουν κάποιες άλλες πλευρές της προσωπικότητάς τους. Ανθρώπινο είναι, αλλά το γεγονός ότι το στόμα του Βενιζέλου πάει πολυβόλο δεν σημαίνει ότι αυτό θα νομιμοποιήσει τη συμπεριφορά του απέναντι στον Παπανδρέου (μέχρι και "ανίκανο" τον είπε, σημειώνοντας τάχα μου ότι είναι πολιτικός χαρακτηρισμός) και τη στροφή της μεγάλης μάζας του ΠΑΣΟΚικού κόσμου προς την αφεντιά του. Το ζήτημα πλέον για μας δεν είναι ποιος έχει γλώσσα ή παράστημα κ.λπ., αλλά ποιος μπορεί αποτελεσματικότερα να συσπειρώσει τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης για να εκδιωχθεί η Δεξιά από την εξουσία, στην οποία εξουσία σημειωτέον την έφερε τη Δεξιά το λεγόμενο "εκσυγχρονιστικό" μπλοκ του Κώστα Σημίτη, τον οποίον δεν θα πάψουμε να εκτιμούμε. Το επαναλαμβάνουμε, ότι τα περισσότερα στελέχη της τελευταίας κυβέρνησης Σημίτη, αλλά και οι άνθρωποι εκείνοι που στελέχωσαν το Κίνημα, διάφορους κρατικούς οργανισμούς και κυβερνητικές θέσεις, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πέσει το ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν, ποιος φταίει; Πολύ λιγότερο ο Παπανδρέου αλλά όχι αποκλειστικά. Ο Γιώργος ανέλαβε τις ευθύνες του. Ο Βενιζέλος;

2 σχόλια:

NdN είπε...

Το κείμενο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βέβαια πρέπει να παρατηρήσω ότι το αποτέλεσμα των Δημοτικών και Νομαρχιακών στη Θεσσαλονίκη είναι ένα πάρα πολύ περίπλοκο θέμα για το οποίο πρέπει να κατηγορηθούμε όλοι οι δημοκρατικών πεποιθήσεων Θεσσαλονικείς εξίσου. Όσο και αν μπορεί αν σου φανεί παράξενο δεν θέλω να θεωρήσω τον Βενιζέλο πιο υπεύθυνο από εμένα τον απλό ψηφοφόρο Θεσσαλονικιό και ελπίζω όταν θα έρθει η ώρα τη νίκης στην πόλη μας να μην χρεωθεί μόνο εκείνος τη νίκη (γι αυτό το τελευταίο βέβαια έχω κάποιες αμφιβολίες).

Το ζήτημα είναι ότι ο ΓΑΠ όσες ευθύνες και αν είχε για τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών τα ανέλαβε. Με λύπη όμως διαπιστώσαμε ότι πολλοί σύντροφοι φανήκανε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Αγαπητέ φίλε, πραγματικά δεν φταίει μονάχα ο Βενιζέλος για το κατ' εξακολούθηση στραπάτσο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, δεν τον άκουσα ποτέ να αναλαμβάνει το μερίδιο ευθυνών που του αναλογεί. Καθ' υπερβολήν έγραψα ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, για να προσγειωθεί. Ευθύνες έχουν και τ' άλλα "μεγάλα" στελέχη της παράταξης στη Θεσσαλονίκη. Αλλά, βλέπεις, ότι όλοι τους ενδιαφέρονται πρώτα για την προσωπική τους ανάδειξη και μετά για την προκοπή της παράταξης. Ας πούμε, ο φίλτατος Άκης Τσοχατζόπουλος τι έκανε; Αναλογίστηκε άραγε τις δικές του ευθύνες (γενικώς) - δεν θα σταθώ στα προσωπικά του που έδωσαν αφορμές για να μας κοροϊδεύουν! Κατά τ' άλλα, η περίπτωση της Θεσσαλονίκης με τους κάθε λογής Ψωμιάδηδες θα ήταν ένα πρόκριμα και για τον Βενιζέλο, ο οποίος κάνει το τρομερό λάθος να νομίζει ότι θα νικήσει τη Δεξιά μόνος του!