Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ;

Υπέρ βουλευτών, κατά ΜΜΕ και σεναρίων: Ως Νέστορας της πολιτικής ζωής του τόπου και υπερασπιστής του πολιτικού συστήματος εμφανίστηκε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης. Ούτε λίγο ούτε πολύ επέλεξε να αποδώσει στα τηλεοπτικά κανάλια την ευθύνη για το ότι προβάλλεται «ό,τι ανοησία μπορεί να πει κάποιος εναντίον κάποιου άλλου», αντί «των πολιτικών θέσεων που διατυπώνονται στον εσωκομματικό διάλογο του ΠΑΣΟΚ». Επ' ευκαιρία υπερασπίστηκε και τους «δέκα βουλευτές της Ν.Δ. που δικαιούνται και οφείλουν κατά το Σύνταγμα να έχουν άποψη», λέγοντας πως αυτό «δεν μπορεί να ανάγεται σε μείζον εσωτερικό πρόβλημα του κυβερνώντος κόμματος».

Θέλουν διάσπαση των κομμάτων: Την ανησυχία του ότι διακινούνται εντός και εκτός συνόρων σκέψεις για ένα ασθενέστατο πολιτικό σύστημα στη χώρα μας, διατύπωσε χθες ο Απ. Κακλαμάνης στη Βουλή με αφορμή την έκταση που έχουν λάβει οι διαφωνίες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ. Διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία, επέμεινε στην άποψη ότι υπάρχουν σκέψεις εντός και εκτός Ελλάδος ότι η χώρα έχει ένα ασθενέστατο πολιτικό σύστημα και πως θα ήταν ευχής έργο κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα να μην έχει αυτοδυναμία στις εκλογές και να υποχρεωθούν σε συγκυβέρνηση: «Αν η συγκυβέρνηση δεν επιτευχθεί -επετεύχθη κατά ένα μέρος- τότε ίσως θα είναι καλύτερο αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα να γίνουν τέσσερα, γιατί να μη γίνουν έξι και να μη γίνεται κι εδώ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου συρράπτονται ιδέες και ιδιοτέλειες», σημείωσε.

Υπονόμευση του δικομματισμού βλέπει ο Απ. Κακλαμάνης: Οι εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψηφοφορίας της 11ης Νοεμβρίου, αλλά και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα, οδήγησαν χθες τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη να κάνειόγο για σχέδια αποσταθεροποίησης των δύο μεγάλων κομμάτων. O πρώην πρόεδρος του σώματος κ. Απ. Kακλαμάνης μίλησε για σχέδια πρόκλησης μείζονος κρίσης στην πολιτική ζωή, ακόμη και μέσω της διάσπασης των δύο μεγάλων κομμάτων. Tην ίδια ώρα, τόσο το προεδρείο της Bουλής όσο και ο υπουργός Aπασχόλησης κ. B. Mαγγίνας ευθέως καταλόγισαν στους βουλευτές, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, πλημμελή άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων...
Κριτική Κακλαμάνη στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε τον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα τόσο οι εξελίξεις στον εσωκομματικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ «ασχολούνται με το τι ανοησία μπορεί να είπε κάποιος εναντίον κάποιου άλλου και όχι με τις πολιτικές θέσεις», όσο και τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ «ανάγεται σε μείζον εσωτερικό πρόβλημα της ΝΔ η έκφραση γνώμης 10 βουλευτών, ενώ δικαιούνται και οφείλουν κατά το Σύνταγμα να έχουν άποψη». Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «ο κόσμος παρακολουθεί στα κανάλια όχι ενημέρωση, αλλά αυτές τις, κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτες εικόνες. Δεν είναι αυτό το πολιτικό μας σύστημα». Ο κ. Κακλαμάνης ενέταξε-εμμέσως-αυτή την κατάσταση σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ότι η Ελλάδα «έχει ένα ασθενέστατο πολιτικό σύστημα, ότι θα ήταν ευχής έργο κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα να μην έχει αυτοδυναμία στις εκλογές, να υποχρεωθούν σε μια συγκυβέρνηση, ως μόνη ικανή να αντιμετωπίσει τα μείζονα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νέο blog για τις Προεδρικές Εκλογές της 11ης Νοεμβρίου.

http://bennygap.blogspot.com