Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ


Απέκλεισε, με κατηγορηματικό τρόπο, το ενδεχόμενο διαγραφών σε περίπτωση επανεκλογής του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ, δεν είναι στις προθέσεις και δεν είναι κοντά στις αντιλήψεις του η λογική των διαγραφών. Δήλωσε, μάλιστα, ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε πριν κάποιος απομακρυνθεί από το Κίνημα, ενώ χαρακτήρισε «τελευταίο» και «ακραίο εργαλείο» τις διαγραφές.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι οι διαγραφές που θα γίνουν θα αφορούν στις καθεστωτικές, όπως τις χαρακτήρισε, αντιλήψεις του κυβερνητισμού και των πελατειακών σχέσεων. Διότι, όπως εξήγησε, οι αντιλήψεις αυτές, οικοπεδοποιούν το ΠΑΣΟΚ, το τεμαχίζουν σε μικρά κομμάτια, με επικεφαλής «μικρούς αρχηγίσκους». Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα επιδιώξει μια νέα ενότητα στο Κίνημα, «επί των πολιτικών προγραμμάτων, επί των αριστερών και δημοκρατικών μας ιδεών και σκέψεων». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι ζητεί μια καθαρή εντολή για μια νέα αρχή και πρόσθεσε ότι «προς την κατεύθυνση αυτή, θα γίνουν ενέργειες άμεσα». Ανέφερε επίσης ότι στο επικείμενο συνέδριο του Ιανουαρίου 2008, θα υπάρξουν και σημαντικές καταστατικές αλλαγές.

Απαντώντας σε ερώτηση πως θα χειριστεί τον κ. Βενιζέλο τη 12η Νοεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε τη σημασία του σεβασμού της εντολής που θα δοθεί την 11η του μηνός. «Εγώ», τόνισε, «θα τη σεβαστώ», ενώ αμέσως μετά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σκανδαλίδη να κάνουν το ίδιο, όπως το ζήτησε και από όλα τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος.

Σχετικά με το ερώτημα «ποιός μπορεί να κερδίσει τον Κώστα Καραμανλή», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν θεωρεί τον κ. Καραμανλή «ένα πρότυπο προς μίμηση». Και πρόσθεσε ότι «αν θέλαμε μια λογική αντι-Καραμανλή, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αν ήμασταν στη ΝΔ». Αμέσως μετά τόνισε ότι «ο κόσμος θα επιλέξει κάτι διαφορετικό και όχι απλώς κάτι που μιμείται το σημερινό πρωθυπουργό».

Αναφορικά με τις επιθέσεις του κατά των οικονομικών συμφερόντων και των ιδιοκτητών ΜΜΕ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θέλει «καθαρές σχέσεις με τα διάφορα κέντρα εξουσίας, είτε είναι μέσα ενημέρωσης είτε είναι επιχειρηματίες», καθώς, όπως αναφέρει, «καθαρές σχέσεις σημαίνει να υπάρχουν κανόνες». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι μέσω της διαφήμισης και τη χρήση και άλλων μέσων, προσπαθεί να επηρεάσει τα τηλεοπτικά κανάλια και περισσότερο τα ιδιωτικά. «Εγώ», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «παλεύω για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης» και χαρακτήρισε «μάχη αυτονομίας της πολιτικής» τη μάχη που δίνει σήμερα.

Σχετικά με την «αριστερή στροφή», ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει όσα «λένε τα άλλα αριστερά κόμματα», θεωρώντας ότι αρκετά από αυτά είναι πιο συντηρητικά και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΚΚΕ. «Όταν μιλάω για αριστερή στροφή», πρόσθεσε, «μιλάω για στροφή σε αυτές τις αξίες που εμείς πιστεύουμε». [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: