Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι εξαιρετικός δημοσιογράφος και εν τινι τρόπο είναι και φίλος μου. Ωστόσο, όταν έγραψε το περιώνυμο "Μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ" πρώτα σε συνέχειες στο "Βήμα" και κατόπιν σε βιβλίο , είχε κάνει αρκετά "ιστορικά" λάθη. Είχε αναφερθεί και στο πρόσωπό μου και δεν είχε κάνει την απλούστερη των κινήσεων που ήταν ένα τηλεφώνημα για να διευκρινίσει τη δική μου εμπλοκή στην Α΄Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που είχε γίνει στο ξενοδοχείο Παρκ κι έτσι αναγκάστηκε (;) να γράψει ανακρίβειες και στο "Βήμα" (σε συνέχειες) και μετά στο βιβλίο του, αλλά και προσφάτως στον "Ελεύθερο Τύπο" όπου εργάζεται. Τέλος πάντων, ο καθένας κουμαντάρει την... πένα του.

Στον σημερινό "Ελ. Τύπο" (13/10/2007) διάβασα ένα κείμενό του με τίτλο "Οι διαγραφές της... 12ης Νοεμβρίου". Δεν μπαίνω στην ουσία των γραφομένων, αλλά θα σταθώ στην αναφορά του σε "ένα πανελλαδικό δίκτυο με την επωνυμία Συμμετοοχική Δημοκρατία Υποστηρικτών Γιώργου Α. Παπανδρέου, με συντονιστή τον κ. Νικ. Σκούπα [sic], αγνώστων λοιπών στοιχείων...".
Αγαπητέ Γιώργο, ο "Νικ. Σκούπας" δεν είναι "άγνωστος", αλλά ο γνωστότατος Νίκος Σκουλάς με μακρά προϊστορία στην πολιτική και τους αγώνες δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Δε νομίζω ότι χρειάζεται υπερασπιστή - αν ο ίδιος το κρίνει φαντάζομαι ότι θα απαντήσει ο ίδιος). Και τα γράφω τα παραπάνω διότι με τον τρόπο που αναφέρονται φορτίζουν επικίνδυνα μια ατμόσφαιρα που κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Όπως π.χ. "η ρητορική των διαγραφών συνδυάζεται και με τη δημιουργία ενός τείχους ασφαλείας γύρω από τον κ. Παπανδρέου και αμέσως μετά "κολλάει" τα σχετικά με την ίδρυση του Δικτύου "Συμμετοχική Δημοκρατία" κλπ. Αυτά προς τον φίλο Γιώργο Λακόπουλο. Φιλικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: