Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΤΟΥ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ"

Πάμε και μια βόλτα από το "ΠΑΡΟΝ" (21/10/07). Εδώ να δείτε πόσο αποκαλυπτικά γράφονται τα πράγματα! Και δεν απέχουν από την πραγματικότητα:

Φαίνεται πως αρχίζει να γέρνει οριστικά υπέρ του Γιώργου Α. Παπανδρέου ο άγριος εσωκομματικός αγώνας για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο χρόνος που απομένει μέχρι την 11η Νοεμβρίου είναι ακόμη πολύς, είκοσι ολόκληρες μέρες, αλλά όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε πια ο Βαγγέλης Βενιζέλος να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα.
Ακόμη χειρότερα γι' αυτόν, τα εκφυλιστικά φαινόμενα αυτής της χωρίς φραγμούς προσωπικής αναμέτρησης έχουν απογοητεύσει μεγάλο μέρος του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, που πιθανότατα δεν θα πάει στις κάλπες να ψηφίσει. Μοναδική όμως ελπίδα του Βαγγ. Βενιζέλου να κάνει κάτι είναι να πάνε πολλοί να ψηφίσουν ώστε να αξιοποιήσει το κύρος που έχει στους ευρύτερους κύκλους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το οποίο πραγματικά είναι μεγάλο. Στους στενούς όμως οπαδούς και στα μέλη του ΠΑΣΟΚ έχει πια διαμορφωθεί συντριπτικός συσχετισμός υπέρ του Γ.Α. Παπανδρέου, πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως όσο λιγότεροι πάνε να ψηφίσουν τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ήττα του Βαγγ. Βενιζέλου. Σε μια τέτοια περίπτωση απειλείται να προσλάβει διαστάσεις συντριβής.

Οι καιροσκόποι τον εγκαταλείπουν

Παράλληλα, έτσι που διαμορφώνεται και δείχνει να παγιώνεται ο συσχετισμός δυνάμεων, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κρατούσαν καιροσκοπική στάση για να προσκολληθούν στον διαφαινόμενο νικητή τάσσονται σιγά σιγά με τον Γ. Παπανδρέου, όπως έκανε ήδη η Βάσω Παπανδρέου στη συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Σπόρτινγκ.

Τα ίδια κάνει και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα ίδια έκανε και ο Θ. Πάγκαλος. Μόνο ο Π. Ευθυμίου και η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση τους, αλλά πολύ δύσκολα πλέον θα ταχθούν υπέρ του Βαγγ. Βενιζέλου.
Αλγεινή εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η απύθμενα οπορτουνιστική στάση του Μίμη Ανδρουλάκη και της Μαρίας Δαμανάκη. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ερχόμενος σε σύγκρουση με τα αισθήματα της πλειοψηφίας των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, τους μάζεψε το 2004 από τον «κάλαθο των αχρήστων» της Αριστεράς, η οποία τους είχε περιθωριοποιήσει, και τους έκανε με το ζόρι βουλευτές, στην ίδια κατηγορία με τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ιδίως τη Δαμανάκη την είχε και σε θέση συνεχούς προβολής.

Και όμως, οι αχάριστοι αντί να μη διστάσουν καθόλου να ταχθούν με το μέρος του όταν ξέσπασε η κρίση ηγεσίας και να αποτελούν έστω την «αριστερή» πτέρυγα της ομάδας του Γιώργου έσπευσαν και οι δύο να αποστασιοποιηθούν! Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ του Γ.Α. Παπανδρέου, παρ' όλο που ο Μίμης Ανδρουλάκης έκανε ήδη την «πολιτική κωλοτούμπα» και από εκεί που τη νύχτα των εκλογών ήθελε να αλλάξουν όλα τώρα διαπιστώνει τα θανάσιμα λάθη του… Βενιζέλου! [η συνέχεια στην εφημερίδα]

Δεν υπάρχουν σχόλια: