Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Ποιοι συμβουλεύουν τον Παπανδρέου;

Είμαι οργισμένος διότι δεν υπήρξε έστω και ένας από αυτούς που κάνουν τους "συμβούλους" γύρω του, που να "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου ότι είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όχι μόνο να βγάλει μια ανακοίνωση, αλλά να πάει ο ίδιος στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Δηλαδή, ήταν αρκετό το γεγονός ότι πήγε ο Ντασσέν και η Εμμανουέλλα Παυλίδου;
Αυτό το τεράστιο έργο και η όλη υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, έγινε υπόθεση όλων των Ελλήνων από την παγκόσμια εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατό να τα εκχωρούμε τώρα στον κύριο Λιάπη και σε κάποιον Ζαχόπουλο!
Ας έβγαινε και ο κύριος Ραγκούσης να πει κάτι - ή ο φίλος μας ο Αθανασάκης. Τόσο είναι το ενδιαφέρον του Γιώργου για την πολιτιστική κληρονομιά μας; Ας το καταλάβουν όλοι αυτοί που τον συμβουλεύουν ότι ΟΛΑ μπορεί να τα προλαβαίνει - έστω και με μια ανακοίνωση. Δεν πρέπει να "ξεχνάει" το παραμικρό. Κι όμως καθημερινά υπάρχουν αφορμές.
Οι σύμβουλοι καθεύδουν μακαρίως. Ας πούμε "γιορτάζεται" σήμερα η "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας" - το ΠΑΣΟΚ κι ο Γιώργος δεν άκουσα να λένε κάτι! Χτες ή προχθές έγινε η προβολή της ταινίας El Greco του Γιάννη Σμαραγδή, ενώ λειτουργεί στο υπόγειο μετρό του Συντάγματος και έκθεση με έργα του μεγάλου Θεοτοκόπουλου - πήγε ο Παπανδρέου. Μάγκες, δεν θα σας κάνω μαθήματα, αλλά πάρτε το χαμπάρι ότι έτσι δεν γίνεται δουλειά! Δεν μπορεί να εμφανίζεται μονάχα στη Βουλή, να μιλάει μια φορά και μετά να τον ξεχνάμε. Βοηθείστε τον! Αλλιώς, φύγετε, μακριά! Ο Γιώργος ακόμη κινδυνεύει από τον εναγκαλισμό εκείνων που του λένε ότι τον αγαπάνε, αλλά από το σφιχταγκάλιασμα, θα τον πνίξουν. Αέραααα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: