Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Ο Κώστας Σκανδαλίδης!


Πρέπει να σημειώσω εξαρχής ότι εκτιμώ τον Κώστα Σκανδαλίδη και μάλιστα πριν τις δημοτικές εκλογές συναντηθήκαμε και του είπα όπως σε ό,τι περνάει από το χέρι μου θα τον βοηθούσα - δηλαδή... έδωσα ψήφους και όπου μιλούσα έλεγα τα καλύτερα λόγια. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι ο Κώστας έδωσε περισσότερο βάρος στις διάφορες νεαρές υπάρξεις που φωτογραφιζόταν, λες και θα έκανε πασαρέλα, έπαιζε τάβλι με τον Νικήτα Κακλαμάνη, κι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χάσει Και έχασε!
Στην πορεία πίστεψα ότι έπρεπε να τον στηρίξω και στις βουλευτικές εκλογές. Και το έπραξα. Δούλεψα αφανώς. Και κάποια στιγμή έμαθα ότι ήταν θυμωμένος με τον Παπανδρέου που τον είχε "παραμερίσει". Όταν ήρθε η ώρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του Κινήματος, γέλασα. Για να εκτονώσει - καθώς είπε - το κακό πολωτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κι εγώ το έχαψα. Και τώρα που γράφω είμαι βέβαιος ότι δεν είναι τόσο αφελής ο Κώστας, ώστε να πιστεύει πως μπορεί να πάει στο δεύτερο γύρο και να κερδίσει. Η απλή λογική λέει κάποια πράγματα που τα γνωρίζει ο ίδιος και δεν θέλω να τα εκθέσω εδώ.
Διάβασα σήμερα ότι, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», είπε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχε αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ήταν τα «καπετανάτα» και πρόσθεσε ότι, αν αυτά εκφραστούν και μετά τις εκλογές, δεν θα έχουν ιδιαίτερη τύχη, γιατί η βάση του Κινήματος είναι αποφασισμένη να επιβάλει το δικό της νόμο. ΣΧΟΛΙΟ: Κι ο Κώστας τόσα χρόνια που ήταν γραμματέας τι έπραξε ώστε να μη δημιουργηθούν «καπετανάτα»; Πόσο αντιστάθηκε στην ασυδοσία των "εκσυγχρονιστών" - δεν αντιστάθηκε!

Ακόμα στις παρεμβάσεις του υποστήριξε ότι:

- Ο ίδιος, αν ήταν στη θέση του Παπανδρέου, δεν θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά «ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε αυτό τον δρόμο και είναι δικαίωμά του», πρόσθεσε.

- Αν δεν αλλάξει το ΠΑΣΟΚ, όποιος και αν είναι πρόεδρος δεν κερδίζει τον Καραμανλή και υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόεδρο, όχι αρχηγό. ΣΧΟΛΙΟ: Ο Παπανδρέου αυτό ακριβώς λέει, ότι δηλαδή πρέπει ν' αλλάξει το ΠΑΣΟΚ...

- Αν δεν περάσει στον β' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, το ποιον θα στηρίξει θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές θέσεις, τις προτάσεις, τις απόψεις και τις δεσμεύσεις των υποψήφιων προέδρων στην Εθνική Συνδιάσκεψη. ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή, όσα μέχρι τώρα έχει πει ο Παπανδρέου δεν τον εκφράζουν και δεν είναι αρκετά για να πεισθεί ότι ΜΟΝΑΧΑ με τον Παπανδρέου θα προχωρήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ;

- Ασκησε κριτική στο ότι εκφραστές τής μίας ή της άλλης πλευράς (Παπανδρέου και Βενιζέλου) «βγαίνουν και σκοτώνονται στις τηλεοράσεις με αυτόν τον άθλιο τρόπο» και επί της ουσίας επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε, περισσότερο και από την εκλογή τού προέδρου, να ασχολείται με τα θέματα που ανοίγει η κυβέρνηση. ΣΧΟΛΙΟ: Θα έχει προσέξει ότι η πλευρά Βενιζέλου είναι εκείνη που τις τελευταίες μέρες βγαίνει στα κανάλια και μπουρδολογεί.

Μετά από όλα αυτά θέλει να τον καλοβλέπουμε; Νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αργά για τον Κώστα. Είναι από εκείνους που πάντοτε εκτιμούσα. Κι επειδή πολλοί άλλοι σύντροφοι έχουν στενοχωρηθεί με τη στάση του, καλό είναι να επανακάμψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: