Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Ο Ηγέτης

Σημαντικά είναι αυτά που είπε σήμερα ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στη συνέντευξή του στον Νίκο Φελέκη (Ο Κόσμος του Επενδυτή, 13.10.07). Είναι το πρόπλασμα, θα έλεγα, της διακήρυξης του Παπανδρέου μετά την (επερχόμενη) νίκη του. Δεν ξέρω πού να σταθώ και τι να υπογραμμίσω!
Όποιος έχει απορίες, καλό είναι να διαβάσει αυτή τη συνέντευξη, που δίνει με ενάργεια τα στοιχεία της φυσιογνωμίας του ΗΓΕΤΗ, ο οποίος με σαφήνεια, ηρεμία και αποφασιστικότητα ξεδιπλώνει τις σκέψεις, τις θέσεις αλλά και τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Φαντάζομαι ότι ίσως αύριο να την έχουμε και στο διαδίκτυο.
Διαβάζοντας το σημείο που αναφέρει την "Αριστερά του ουμανισμού", ανακάλεσα ένα κείμενο του παλιού συντρόφου και φίλου (και πολυγραφότατου) Κώστα Λάμπου που το είχα λάβει προσφάτως και με τίτλο Ιστορικές διαστάσεις της "Κοινωνικής Ηγεσίας", που είναι μια θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος, που δημοσιεύτηκε στη Μηνιαία Επιθεώρηση (τεύχος 33, Σεπτέμβρης 2007).
Αλλά ο Κώστας Λάμπος μαζί με τον Δημήτρη Πράτσο δημοσιοποίησαν μια ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ (Παρέμβαση, για τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ). Με μια γρήγορη ανάγνωση, νομίζω ότι δεν θα διαφωνούσα... Η διακήρυξη ήδη έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.pasok-polites.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: