Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Έτσι υπονομεύουν οι μεγαλοεκδότες...

Διαβάζουμε στο Έθνος σήμερα (17/10/07):

Τέλος στο αρχηγικό κόμμα. Την πρότασή του για ένα συλλογικό, ανανεωμένο, ενωμένο και ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, υιοθετώντας και κατ αυτόν τον τρόπο αντίστοιχες προτάσεις στελεχών, όπως ο κ. Π. Ευθυμίου και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, ενώ άφησε και πάλι αιχμές κατά του κ. Γ. Παπανδρέου ότι επιδιώκει ένα μικρό και ηττοπαθές ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος με την κατάθεση της πρότασής του επαγγέλθηκε συλλογική και δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, σε αντιπαράθεση προφανώς με τον τρόπο που λειτούργησε το κόμμα επί Γ. Παπανδρέου, με εκλογή του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου από το Συνέδριο, ώστε να μην εξαρτώνται από τον πρόεδρο, με επαναφορά της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που θα εκλέγεται επίσης από το Συνέδριο, αλλά και με επαναφορά των Νομαρχιακών Επιτροπών με άμεση εκλογή τους... [ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ]
Ενωτικές δηλώσεις Βενιζέλου. Θα αξιοποιήσω και τα στελέχη που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου» υποσχέθηκε την Τρίτη ο εκ των διεκδικητών της αρχηγίας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση των προτάσεών του για την αναδιάρθρωση του ΠΑΣΟΚ και υπό το φως νέων δημοσκοπήσεων που θέλουν την ψαλίδα μεταξύ τους να κλείνει. Συγκεκριμένα, ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» και σε αυτή την κατεύθυνση είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει στελέχη που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Επεσήμανε ωστόσο παράλληλα ότι σήμερα εμφανίζονται να υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου «άνθρωποι που διέσπασαν το Κίνημα και δημιούργησαν δικά τους κόμματα».
Μειώθηκε το προβάδισμα του Γιώργου. Προβάδισμα του Γ. Παπανδρέου αλλά με σαφές κλείσιμο της ψαλίδας αποτυπώνει η νέα μέτρηση της GPO για το Mega, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα η διαφορά των 9,2 ποσοστιαίων μονάδων, που χώριζε τους δύο βασικούς διεκδικητές, είναι πλέον στο 4,5%. Στην πρόθεση ψήφου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -αφορά το 69,9% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν- ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 47% (52% στην προηγούμενη μέτρηση) και ο Ευ. Βενιζέλος 42,5% (42,8%). [ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσούτσιας].
Bέλη από την Αννα Διαμαντοπούλου κατά Γιώργου. Αιχμές κατά του κ. Γ. Παπανδρέου ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ άφησε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Στην ερώτηση εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης, εγώ θέλω από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αφήνει αυτό το ενδεχόμενο σε καμιά περίπτωση ανοικτό. Γιατί αυτός είναι ο μεγάλος φόβος των ανθρώπων της παράταξης. Ο κάθε υποψήφιος θα αναλάβει την ευθύνη ενός χώρου που εξέφρασε το 50% του ελληνικού λαού και θέλει να το ξαναεκφράσει, άρα δεν πρέπει να αφήνει καμιά χαραμάδα διάσπασης», δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, ενώ άφησε αιχμές και για το θέμα των στρογγυλοποιήσεων: «Προσωπικά συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε στρογγυλοποιήσεις» - τόνισε. «Να κάνουμε ρήξεις. Εξάλλου αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην πολιτική. Οταν λέμε όχι στις στρογγυλοποιήσεις, δεν πρέπει να το λέμε μόνο στα λόγια, πρέπει και να δίνουμε δείγματα».
Μειώνεται κι άλλο η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Σημαντική πτώση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ αλλά και δυσφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων για τη στάση του κόμματος μετά τις εκλογές κατέγραψε τηλεφωνική δημοσκόπηση της Metron για λογαριασμό του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης στην πρόθεση ψήφου -η πρώτη μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου- διαπιστώνεται ότι η κυβερνώσα παράταξη συγκεντρώνει το 40,5% και το ΠΑΣΟΚ 35,9%, σημαντική αύξηση εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας στο 8%, το ΚΚΕ εισπράττει το 7,6% και ο ΛΑΟΣ το 4,7%.
ΣΧΟΛΙΑ: Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλα παρουσιάζονται εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος παρουσιάζεται "ενωτικός", ο Γιώργος "χάνει" και "το προβάδισμά του μειώνεται", ενώ δέχεται τα πυρά της Διαμαντοπούλου... Μειώνεται η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ και άρα φταίει ο πρόεδρός του και διάφορα τέτοια.... Δηλαδή, οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν μέσα στον κόσμο; Δεν ακούνε ότι τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στον Παπανδρέου; Ακόμη θέλουν να παρουσιάζουν το άσπρο... μαύρο! Μέχρι πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: