Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Οι βόμβες του Πάγκαλου

Νέες βόμβες Πάγκαλου
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου αφήνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες τοποθετείται δημοσίως υπέρ του κ. Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στην κίνηση του κ. Βενιζέλου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τη νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την εκλογική ήττα, σχολιάζει: «Το βράδυ των εκλογών έγινε μία προσπάθεια αρπαγής της υψίστης κομματικής εξουσίας, της προεδρίας του κόμματος. Εγώ το ονομάζω αυτό μία μορφή blitzkrieg, όπως λέγαμε την εποχή του χιτλερισμού, «πόλεμο αστραπή». Ευτυχώς εδώ δεν ήλεγχε κανένας άρματα και βεβαίως δεν ήταν και κανείς μεγάλος στρατάρχης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Πάγκαλος λέει για τον κ. Βενιζέλο ότι νομίζει πως είναι «ο περιούσιος ηγέτης του χώρου και αύριο της Ελλάδας».

Όσο για τα περί διαγραφών, τονίζει: «Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Δεν είναι θριαμβευτική η πορεία του κ. Βενιζέλου προς την προεδρία του κόμματος; Τότε γιατί φοβάται τις διαγραφές; Αν όμως πρόκειται να ηττηθεί και το γνωρίζει, τότε γιατί συνεχίζει;».

Παράλληλα, υπερασπίζεται τον κ. Παπανδρέου, για τον οποίο επισημαίνει ότι «υπέστη μία από τις πιο ταπεινωτικές και πιο βάναυσες προσβολές της προσωπικότητάς του».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είχε πει, μεταξύ άλλων: «Όσοι νομίζουν ότι ο Γιωργάκης, που έχει εκλεγεί από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, δεν κάνει, πρέπει να πάνε σε άλλο κόμμα ή να το διατυπώσουν θεσμικά στο συνέδριο». [Έθνος, 21/10/07]

Δεν υπάρχουν σχόλια: