Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Στον Πολ Κρούγκμαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2008

http://www.austinchronicle.com/binary/e3ee/pols_feature6.jpg

Η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας τίμησε σήμερα τον Αμερικανό Πολ Κρούγκμαν [Paul Krugman] με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2008, σε αναγνώριση της εργασίας του που αναφέρεται στις εμπορικές συναλλαγές.

Δριμύς επικριτής της πολιτικής Μπους, η οποία οδήγησε, όπως υποστηρίζει, στη σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση, ο Κρούγκμαν "ενοποίησε τα πρωτύτερα διακριτά ερευνητικά πεδία του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής γεωγραφίας", τονίζει η επιτροπή αναλύοντας το σκεπτικό της στη σημερινή της ανακοίνωση.

Διακεκριμένος Οικονομολόγος και από το 2000 αρθρογράφος στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, ο Κρούγκμαν υπήρξε ένας από τους επικρατέστερους για την ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση, η οποία συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,03 εκατομμυρίου ευρώ (10 εκατομμύρια κορώνες).

"Ετρεξα να κάνω ένα ντους για να πάρω μέρος στη συνέντευξη Τύπου", είπε ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός. "Τηλεφώνησα στη γυναίκα μου και στους γονείς μου. Ακόμα δεν κατάφερα να πιω ένα φλιτζάνι καφέ", ήταν η πρώτη του δήλωση.

Ο Κρούγκμαν γεννήθηκε το 1953 και είναι καθηγητής οικονομίας και διεθνών υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: