Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ!

ΝΑ δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί αυτές τις ημέρες ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιμένοντας ότι ο ίδιος δεν είχε γνώση της συνωμοσίας του παλατιού κατά του Γεωργίου Παπανδρέου το 1965.
ΤΟ έγγραφο ωστόσο το οποίο δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τον πραγματικό του ρόλο. Αποκαλύφθηκε ότι το «δημοσιογραφικό του άλτερ έγκο», όπως ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. αποκαλεί ακόμα και σήμερα τον Πάνο Κόκκα, διαπραγματευόταν με το παλάτι τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση των αποστατών μήνες πριν από τα Ιουλιανά. ΕΙΝΑΙ εντυπωσιακό πως όλα όσα περιλαμβάνονται στο απόρρητο έγγραφο της CΙΑ επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας. Έτσι αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη μας ο ισχυρισμός του πρώην πρωθυπουργού ότι ο ίδιος αγνοούσε την επικείμενη... ορκωμοσία του.
ΠΟΣΟ μάλλον που ο Μητσοτάκης συνέπλευσε με τον Κόκκα σε όλη τη διάρκεια της παλατιανής συνωμοσίας και ουδέποτε ήρθε σε ρήξη μαζί του- φυσικά ούτε και εκ των υστέρων. Ούτε τότε είχε καταλάβει; Ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή εμφάνισή του στον Αlter ισχυρίστηκε και κάτι ακόμα. Ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις» για τον χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να αποστατήσουν. Έρχεται έτσι να αμφισβητήσει, ποντάροντας στη λήθη, αυτό που γνώριζε όλος ο πολιτικός κόσμος.
ΚΑΙ ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι για τον χρηματισμό των βουλευτών έχουν μιλήσει ακόμα και κορυφαία στελέχη της συντηρητικής παράταξης- ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.
Ο κ. Μητσοτάκης διοργανώνοντας αυτό το συμπόσιο πίστεψε πως θα πετύχαινε την πολιτική του αποκατάσταση. Πέτυχε ακριβώς το αντίθετο: να δεχθεί πυρά από όλους και να μάθουν και οι νεώτεροι μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολεμικής ζωής της Ελλάδας! [ΡΙΠΕΣ, "Λήθη", ΤΑ ΝΕΑ, 13/5/2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια: