Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ... ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιχείρησε να κάνει τη δική του προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα γεγονότα των Ιουλιανών του 1965. Πάλι «έβγαλε λάδι» τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι οι καταστάσεις πίεσαν και τον ίδιο προς ορισμένη κατεύθυνση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησε ότι αυτός συνέργησε στη δημιουργία του κλίματος της ανωμαλίας.

Επέρριψε ευθύνες στους Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου, στον Αθανασιάδη - Νόβα, στον Γλίξμπουργκ, στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Όλοι τους (εκτός από τον Γλίξμπουργκ) είναι φευγάτοι για τον άλλο κόσμο. Συνεπώς ποιος είναι εκείνος που θα αντικρούσει τις αιτιάσεις του αρχι-αποστάτη; Κανείς! Υπάρχει όμως ο λαός που δεν ξεχνά τι έχει τραβήξει από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του Μητσοτάκη. Είναι και η ιστορία που τον έχει κατατάξει στις πιο μαύρες σελίδες της.

Είπε ακόμη ότι από την ΕΔΑ ο Γιάννης Πασαλίδης είχε εισηγηθεί στον τότε βασιλιά το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, την οποία ο Κωνσταντίνος δέχτηκε! Δεν ξέρω αν αυτό τεκμαίρεται από κάποιο γραπτό κείμενο. Όπως επίσης, κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει αυτά που είπε ότι είχε συνάντηση τότε με τους Ηλία Ηλιού και Αντώνη Μπριλλάκη και ότι του ζήτησαν να ψηφίσουν την τότε κυβέρνηση Κανελλόπουλου. Κι αυτοί είναι πεθαμένοι… Καλά, δεν ντρέπεται που επικαλείται συνεχώς τους απόντες;

Όσο για τους Γλίξμπουργκ από το 1946 μέχρι τη δικτατορία σχετικά με ό,τι έκαναν, δεν φάνηκε να τους επιρρίπτει κάποια ευθύνη. Μάλιστα δε είπε ότι ο τότε πολιτικός κόσμος είχε αποδεχτεί και επιζητούσε ενεργό ανάμειξη του παλατιού στα πολιτικά πράγματα!

Ο Εφιάλτης της ελληνικής πολιτικής ζωής δείχνει να μην έχει ούτε όσιο ούτε ιερό. Επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες. Αλλά δύσκολα η Ιστορία σβήνει και ξαναγράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: